[VIDEO] HRVATSKI TENISAČ ODUŠEVIO SVIJET POTEZOM: / Dodigov udarac jedan je od najefektnijih ikad izvedenih

Image
Foto: Screenshot Twitter

Dodig je na ovom meču oduševio cijeli svijet tenisa rijetko viđenim potezom

6.1.2020.
13:42
Screenshot Twitter
VOYO logo

Hrvatski tenisači svladali su sa 2-1 Poljsku i u drugom nastupu došli do druge pobjede u skupini E premijernog izdanja ATP kupa te došli na prag plasmana u četvrtfinale, u čemu im je pomogla i pobjeda Austrije nad Argentinom.

Austrijanci su slavili u oba pojedinačna dvoboja. Dennis Novak (ATP - 105.) je sa 0-6, 6-4, 6-4 iznenadio Guida Pellu (ATP - 25.), a Dominic Thiem (ATP - 4.) je sa 6-3, 7-6 (3) bio bolji od Diega Schwartzmana (ATP - 13.). Hrvatskoj je prvi bod u dvoboju s Poljskom donio Marin Čilić (ATP - 38.) svladavši 20-godišnjeg Kacpera Žuka (ATP - 448.) sa 7-6 (8), 6-4. Potom je poljski 'broj 1' Hubert Hurkacz (ATP - 37.) sa 6-2, 6-2 nadigrao Bornu Ćorića (ATP - 28.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogidova bravura

Ukupnu pobjedu hrvatskoj reprezentaciji donijeli su Ivan Dodig i Nikola Mektić koji su u dvoboju parova svladali Hurkacza i Lukaša Kubota sa 6-2, 6-1. Inače, Dodig je na ovom meču oduševio cijeli svijet tenisa rijetko viđenim potezom kada je iz okreta spasio jednu loptu i lobao oba protivnika.

Snimku pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još Argentina

Nakon dva kola Hrvatska je vodeća u skupini E sa maksimalne dvije pobjede. Argentina i Austrija imaju po jednu pobjedu i jedan poraz, a na zadnjem je mjestu Poljska s učinkom 0-2. U posljednjem kolu Hrvatska će igrati protiv Argentine, a dvoboj je na rasporedu u srijedu, s početkom u 7.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našim tenisačima je za prvo mjesto potrebna pobjeda, a u slučaju zatvaranja kruga tri reprezentacije s učinkom 2-1 (Austrija, Argentina, Hrvatska) odlučivat će prvo veći broj pobjeda u singlu i paru, dok je drugi kriterij veći postotak pobjeda u odigranim mečevima. Hrvatska reprezentacija do sada ima odličan učinak od pet pobjeda iz šest mečeva i u najboljoj je poziciji u skupini za osvajanje prvog mjesta.

Kako će se u četvrtfinale probiti dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, hrvatski tenisači i u slučaju poraza od Argentine imaju dobre izglede na taj način izboriti mjesto u nokaut fazi ATP kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo