VELIKI POVRATAK OSRAMOĆENE RUSKINJE: / Lućić osvojila prvi set, a onda je krenuo uragan zvan Šarapova

Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Madridu, Mirjana Lučić Baroni je upisala poraz, dok je Ana Konjuh predala meč.arije Šarapove (6:4, 4:6, 0:6).

7.5.2017.
15:28
AFP
VOYO logo

Vekić je na startu 5,4 milijuna dolara vrijednog turnira pobijedila Kazahstanku Juliju Putincevu 6-3, 6-4, Mirjana Lučić Baroni je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove 6-4, 4-6, 0-6, dok je Konjuh predala meč Francuskinji Kristini Mladenovic prije početka trećeg, odlučujućeg seta kod rezultata 7-5, 3-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je loše otvorila meč i već u prvom gemu je izgubila svoj servis, a Kazahstanka je potom mirno osvojila i drugu igru za vodstvo 2-0. Međutim, mlada hrvatska tenisačica je u četvrtoj igri vratila izgubljeni gem izjednačivši na 2-2, a kod 4-3 je načinila novi break za vodstvo 5-3, nakon čega je osvojila set 6-3.

Vekić je s odličnom igrom, nastavila i na otvaranju drugog seta. Odah je oduzela servis svojoj suparnici i potom povela 2-0. Putinceva se vratila nanizavši tri gema za vodstvo 3-2, no Vekić je kod rezultata 3-3 načinila još jedan break za prednost 4-3 koju je obranila do kraja seta. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja je bila bolja i 2013. u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu je očekuje je Japanka Misaki Doi koja u prvom kolu pobijedila Amerikanku Madison Keys 6-4, 4-6, 6-4. Do sada nisu igrale međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, preostale dvije hrvatske predstavnice nisu bile uspješne premda su obje dobile prvi set protiv svojih suparnica.

Mirjana Lučić Baroni je dobila set protiv Šarapove 6-4 premda je dva puta izgubila svoj servis. Ali je tri puta oduzimala servis suparnici. Lučić Baroni je Šarapovu breaknula već u prvoj igri, no Ruskinja je odmah uzvratila za 1-1. Kod 2-2 hrvatska tenisačica je još jednom oduzela servis suparnice, međutim Ruskinja je ponovo uzvratila izjednačivši na 3-3. Lučić Baroni je načinila break i u sedmoj igri za 4-3, potom obranila svoj servis za 5-3, a zatim osvojila još jedan svoj servis za 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u nastavku meča Ruskinja je dominirala i okrenula je rezultat osvojivši drugi i treći set. U drugom setu Šarapova je uz jedan break povela 4-1. Lučić Baroni je kod 5-3 vratila servis smanjivši na 5-4, ali je već u idućem gemu izgubila servis i set. U trećem setu igra naše tenisačice posve se raspala i Šarapova je odlučujući, treći set dobila 6-0 uz tri breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda ruske tenisačice.

Od Madrida se oprostila i Ana Konjuh koja je u prvom kolu predala meč Francuskinji Kristini Mladenovic prije početka trećeg, odlučujućeg seta kod rezultata 7-5, 3-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinja je povela u prvom setu i imala je prednost od 4-1, no onda je hrvatska tenisačica preuzela kontrolu nad igrom i okrenula set u svoju korist. U drugom setu, Konjuh dva puta gubi svoj servis i dobija ga francuska tenisačica sa 6-3, a na početku trećeg seta Konjuh je predala meč.

Ovo je bio treći međusobni ogled Konjuh, 33. na WTA ljestvici i Mladenović koja je 17. tenisačica svijeta, i prva pobjeda Francuskinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo