ISPISAO POVIJEST: / Od svih tenisača na svijetu, ovaj podvig uspio je samo dvojici Hrvata

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović se priključio osvajaču Wimbledona Goranu Ivaniševiću kao drugi tenisač u povijesti koji je servirao više od 10.

12.8.2015.
9:42
AFP
VOYO logo

Karlović je u meču, dugom sat i 42 minute, servirao 22 asa za pobjedu nad osmim nositeljem. Kod 3-3 u drugom setu servirao svoj 10.000. as, a meč je završio s ukupno 10.004 aseva u karijeri i kao vodeći tenisač na Touru s 1.009 seva serviranih ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je imao deset prilika za uzeti servis suparniku, međutim to mu nije uspjelo ni jednom. U meču je naš tenisač realizirao ukupno 55 posto poena, dok je Kanađanin 45 posto. Ovo je bio njihov drugi međusobni okršaj do sada i prva pobjeda za Karlovića.

Goran stao na 10183

Ivaniševiću je trebalo 895 mečeva da dosegne rekord od 10.183 aseva, dok je Karlović do svog 10.000 asa stigao u svom 527. meču. Karlović nije krio da mu je san srušiti rekord Gorana Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, to mi je cilj", kazao je 36-godišnji Karlović. “Nadam se da će to biti ove godine. Ako ne, u redu je i ako bude iduće godine. Nadam se da ću to moći napraviti, zdrav sam i nadam se da će to biti uskoro.”

Za treće kolo borit će se protiv boljeg iz ogleda između 11. nositelja i 13. tenisača svijeta Francuza Richarda Gasqueta ili Argentinca Leonarda Mayera, 34. tenisač na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo