Ukupno 21. Grand Slam / Gotovo je! Novak Đoković osvojio je četvrti Wimbledon u nizu

Image

Finale pojedinačne muške konkurencije Wimbledona počinje u 15 sati, a Vi možete pratiti tekstualni prijenos iz minute u minutu uživo na RTL.hr.

10.7.2022.
13:44
VOYO logo

 Srbin Novak Đoković pobjednik je trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona nakon što je u finalu pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa sa 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Đokoviću je to 21. Grand Slam naslov pri čemu sedmi osvojeni Wimbledon. Bolji od njega je tek Rafael Nadal koji je 22 puta slavio na nekom od četiri najveća turnira, dok u Wimbledonu jednu pobjedu više ima Švicarac Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je ovo četvrto uzastopno Đokovićevo slavlje u All England Clubu, a zadnji poraz doživio je 2017. u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha. Nakon toga nanizao je 28 pobjeda na trećem grand slam turniru sezone.

Za srpskog tenisača ovo je 88. osvojeni turnir u karijeri, dok je Australac ostao na šest osvojenih turnira. Posljednji je osvojio 2019. u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ

N. ĐOKOVIĆ - N. KYRGIOS = 3-1

GEMOVI: 4-6, 6-3, 6-4, 7-6

ČETVRTI SET:

7-6: Ovdje iskustvo ipak radi ogromnu razliku! Đoković je jednostavno prejak za Kyrgiosa i osvaja sedmu titulu na Wimbledonu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6-6:I odlazimo u prvi tie-break u finalu Wimbledona! Hoće li Đoković osvojiti sedmu titulu ili će Kyrgios izboriti još jedan set?

5-5: I Đoković ne popušta! Izgleda da bi mogli gledati pravu dramu u četvrtom seut. Kyrgios servira sljedeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-5: Fantastično serviranje Kyrgiosa dovodi u odličnu poziciju u ovom setu.

4-4: Igra mačke i miša se nastavlja. Nijedan tenisač ne popušta, igra se fenomenalni tenis, ali nema previše razmjena u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-2: Nastavlja se odlično serviranje s obje strane. Kyrgios je idući na servisu.

1-1: Isto radi i Đoković! Ovo bi mogao biti nevjerojatni set ako obojica nastave igrati svoj najbolji tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-1: Kakav je level Kyrgios demonstrirao u ovom gemu. Udarao je strašne udarce, a najbolje to dokazuje backhand winner s kojim je dovršio gem.

TREĆI SET:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6-4: I to je kraj trećeg seta. Nole je bez većih problema dovršo izfrustriranog Kyrgiosa.

5-4: Nevjerojatni gem! Potpuno iskustvo s Nickom Kyrgiosom. Australac je imao 40-0, reklo bi se, imao je čisti servis. Međutim, onda Đoković niže par odličnih poena, uključujući i winner. Došlo je do deucea, a onda je Kyrgiosu prekipjelo. Poludio je na publiku i poručio im "zašto se je**no ne sjednete?" U cijeloj ovoj priči, Đoković je uzeo break i servira za pobjedu u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-4: Kakva dominacija Đokovića. Ispalio je dva asa i jedan briljantni winner. Gem je završio tako što je Kyrgios poslao lopticu u aut.

3-4: Bilo je 30 oba, ali Đoković onda nezgodno pada na teren. Očito se srpski tenisač spotaknuo ili krivo stao. Sveće biti u redu s Đokovićem, ali Kyrgios uzima novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-3: U ovom gemu smo gledali veoma uzbudljive poteze. Kyrgios je čak dvaput uspješno izveo 'tweener', odnosno udarac kroz noge. Imao je Kyrgios i fantastičan winner u desnu stranu. Ipak, ubrzo mu koncentracija pada i ispaljuje duplu pogrešku u servisu, što dovodi set u deuce. Odgovorio je sa 16. i 17. as servisom u meč za 3-2!

2-2: Konkretan Đoković, daje Kyrgiosu samo jedan bod na servisu i izjenačuje u trećem seut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-2: Đoković seže duboko. Ponovno tjera Kyrgiosa u deuce, ali Australac ispaljuje strašni servis od 201 na sat i spašava servis!

1-1: Đoković izjednačuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-1: Jedan od najkvalitetnijih gemova do sada. Kyrgios je ponovno prvi servirao u setu. Imao je Đoković dvije break lopte, ali snažni Kyrgios ostaje pribran i čuva vlastiti servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGI SET

6-3: Kakva drama! Novak je servirao za set, ali Kyrgios je imao 0-40 i čak tri break lopte! Nole ih spašava, došlo je do deucea gdje je Kyrgios došao do nove break šanse. Đoković šalje odličan dropshot, a Kyrgios to nije mogao vratiti preko mreže. Ubrzo Đoković dolazi do prednosti i odličnim servisom dolazi do izjednačenja u setovima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-1: Ovo je bilo blizu! Kyrgios je skoro uzvatio uslugu i uzeo Đokoviću servis. Ipak, bivši svjetski broj jedan čvrsto drži reket i odlazi na možda nedostižljivu prdnost. Idući servira Kyrgios.

3-1: Evo break i za Đokovića! Kyrgios je vidno postao nervozniji, a hladni Đoković savršeno to iskorištava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-1: Namučio se Đoković za ovaj gem. Napravio je veću pogrešku pri rezultatu od 30-15 tijekom izmjene udaraca, poslao je čisti forehand ravno u mrežu. Ipak, sve dobro završava za srpskog tenisača.

1-1: Odlično je Đoković servirao i bez problema brani svoj servis. Ista je priča, doduše, i s Kyrgiosom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-6: Bio je Đoković blizu breaka, sve je bilo izjednačeno na 40-40, ali teško je Australcu uzeti servis. Kyrgios uzima prvi set!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-5: Odlično je servirao Đoković, ali nije uspio uzeti break Kyrgiosu. Iduća dva gema su ključna.

2-4: Dominacija Kyrgiosa! Australac odlično odrađuje servis gem za potvrdu breaka.

2-3: Zazivali smo taj break, sada je i došao! Kyrgios je poveo 15-40, imao je dvije break lopte. Đoković je spasio jednu, ali Australac je bio uvjerljiv i iskoristio drugu i uzeo veliko vodstvo!

2-2: Uvjerljivo serviranje s obje strane. Čeka se prvi break.

1-1: Đoković je pokušao skratiti lopticu s backhandom, ali bila je veoma slaba i pogađa mrežicu. S tim poenom Kyrgios osvaja prvi gem u meču.

1-0: Počinje finale Wimbledona! Đoković je prvi imao servis, a Australac jeuspio skinuti dva poena.

U 15 sati po hrvatskom vremenu na rasporedu je posljednji meč na trećm Grand Slam turniru sezone, prestižnom i glamurnom Wimbledonu. Ovogodišnje izdanje turnira bilo je doista neobično. Naime, prva dva rangirana igrača na svijetu propustila su turnir, to su Danil Medvjedev i Alexander Zverev.

Medvjedev je jedan od skupine tenisača koji su pogođeni odlukom Wimbledona da zabrane nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima. Tako mnogi igrači koji bi bili nositelji nisu imali priliku nastupati, dok je Zverev teško ozlijedio gležanj tijekom polufinala Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala.

Na samom početku turnira ostali smo bez Marina Čilića, koji je pokazao fantastičnu formu u Parizu. Pozitivan je i na koronavirus ispao i Matteo Berrettini, koji je imao ogrmne šanse za osvajanje turnira i smatralo se da on jedini, uz Rafaela Nadala, može parirati Novaku Đokoviću.

Ostala su dvojica

Sve se svodi na dvojicu tenisača, već spomenutog Đokovića i Nicka Kyrgiosa. Upravo je Kyrgiosov put do finala bio nevjerojatan. Radi se o tenisaču s nevjerojatnim sposobnostima, ali upitnim temperamentom i lošom radnom navikom. Ipak, čini se da se Australac napokon skupio, a u prilog mu ide činjenica da ima 2-0 u međusobnim omjerima protiv Đokovića.

Finale pojedinačne muške konkurencije Wimbledona počinje u 15 sati, a Vi možete pratiti tekstualni prijenos iz minute u minutu uživo na RTL.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo