BORNA ĆORIĆ PREGAZIO CHARDYJA KAO PLITAK POTOK: / Poveli smo u finalu Davis Cupa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska povela 1-0 u finalu Davis Cupa. Borna Ćorić bolji od Jeremyja Chardyja

23.11.2018.
16:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo
Image
MAJSTORSKI POTEZ: /

Ovako sjajno Borna igra u finalu Davis Cupa

Image
MAJSTORSKI POTEZ: /

Ovako sjajno Borna igra u finalu Davis Cupa

JEREMY CHARDY – BORNA ĆORIĆ 2-6, 5-7, 4-6


Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koje je u petak započelo u Lilleu, a početnu prednost našoj momčadi donio je 22-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić svladavši 31-godišnjeg Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 19 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji start finala nisu mogli poželjeti

Bolji start finala u Lilleu u hrvatskom taboru nisu mogli poželjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić je iskoristio impresioniranost svog suparnika. Iako devet godina stariji, Jeremy Chardy se slomio pod pritiskom debitantskog nastupa u finalu Davis Cupa, a njegovu ranjivost je 22-godišnji Zagrepčanin potpuno razotkrio odlično posloženom taktikom i izvedbom na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Ćorić je nakon maratonskog prvog gema, u kojem je došao do 'breaka', nanizao još tri gema bez izgubljenog poena i bez imalo problema početnu prednost pretvorio u osvajanje prvog seta. Nakon 36 minuta igre bilo je 6-2 za Ćorića koji je izgubio svega tri poena na servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizvjesni drugi set

Drugi set je bio neizvjesniji. Nakon 56 minuta Chardy je došao do svoje prve prilike za 'break', ali nije uspio slomiti servis našeg 12. tenisača svijeta. Izjednačenost i nezvjesnost trajala je do 11. gema u kojem je Ćorić došao do 0-40 i drugu priliku pretvorio u 'break'. Servirajući za set Ćorić nije ostavio Chardyju nikakvu nadu i nakon 94 minute igre naša je reprezentacija stigla na jedan set do prvog boda.

'Breakom' za 2-1 u trećem gemu trećeg seta Ćorić je zacementirao put prema pobjedi. Nakon sedmog gema je nakratko napustio teren kako bi mu fizioterapeuti naše reprezentacije pružili pomoć, zbog lakših problema s preponama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva sata i 19 minuta Ćorić je dovršio impresivnu pobjedu još jednim servisom kojeg Chardy nije uspio vratiti.

U drugom meču sedmi tenisač svijeta Marin Čilić borit će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge za mogućih 2-0 nakon prvog dana finala na stadionu Pierre Mauroy, u kojem se našlo oko 1500 hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


4-6 - Bravo Borna. Iskoristio je prvu od dvije meč lopte. Chardy je igrao onoliko koliko mu je Borna dozvolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-5 - Chardy uzima gem, Borna servira za meč. "Večeras je naša fešta, večeras se vino pije", ori se stadionom u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo, vraća se Borna. Sve je u redu. Željko Krajan i Ćorić vratili su se iz svlačionice, a naš će tenisač nastaviti servirati u trećem setu. Na korak je do pobjede i prvog hrvatskog boda u finalu Davis Cupa. Idemo Borna, pregrizi i samo naprijed. Čitava Hrvatska je uz tebe.

Čeka se povratak Borne Ćorića. Nadamo se kako je Borna uzeo medicinski time out samo kako bi skupio koncentraciju da dovrši meč do kraja. Osjetio je Ćorić malo zatezanje pa je odlučio otići do svlačionice na fizioterapeutski tretman. Šteta bi bila da se ovakva prestava završi ozljedom i problemima za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-4 - Ono što posebno iznenađuje kod Borne je ta mirnoća. Za razliku od prijašnja tri meča njih dvojice kad je igrao dosta nervozno (skor 2-1 za Chardyja), sad je skroz unutra.

2-4 - Borna bez problema ponovno vraća na dva razlike. Bio je dominantniji u izmjenama. Uzima svaku šansu koja mu se pruži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

2-3 - Chardy je osvojio gem, u igri je, ali Borna sve više pojačava i Francuz ima sve manje šanse u ovom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-3- Brani Borna svoj servis uvjerljivo. Nakon breaka, potvrdio je stečenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-2 - Bravo Borna, vidi se da je jako siguran na udarcu. Igra Ćorić sjajno, grabi Hrvatska prema prvom bodu u finalu Davis Cupa. Paralelno što pratimo meč, malo i surfamo bespućima društvenih mreža. Tako RFI javlja kako je Borna počeo uništavati Chardyja već u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-1 - Borna je izjednačio bez izgubljenog poena na svom servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-0 - Bilo je 'gusto', al Chardy ipak brani početni udarac na otvaranju treće dionice.

Idemo u treći set, nadajmo se i zadnji u ovom meču!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-7 - HRVATSKA VODI 2-0 U SETOVIMA! Nakon dojmljivog prvog, Ćorić je imao nešto više problema u drugom setu koji je otišao na njegovu stranu rezultatom 7-5. Nebitno, velika prednost je na njegovoj strani, ono još važnije, Borna igra dobro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-6 - BREAK! Borna će servirati za 2-0 u setovima. Imao je tri vezana break-lopte, iskoristio drugu! U pravom trenutku!

5-5 - Na jednak način uzvratio je sad hrvatski as. Poen za Chardyja, četiri za Ćorića i rezultat je, nakon 40 minuta igre u ovome setu, 5-5.

5-4 - Borna je dopustio Chardyju da ode do novog gema bez izgubljenog poena.

4-4 - Nisu propuštene prilike omele Bornu. Siguran je bio na početnom udarcu za izjednačenje.

4-3 - PROPUŠTENE DVIJE BREAK-LOPTE! Borna nije uspio napraviti break za 3-4! Brzo je stigao do 15-40, Chardy je spasio prvu break-loptu, Ćorić pogriješio u drugom pokušaju. Nanizao je sad Ćorić pet propuštenih šansi za oduzimanje suparnikova servisa u drugome setu. Chardy s dva poena dolazi u prednost.

3-3 - Puno bolje izgleda Chardy nego u prvome setu. Bilo je 30-30, nakon čega je Borna dvaput pokazao klasu za 3-3.

3-2 - Odličan servis-gem francuskog tenisača. Početni udarac brani bez izgubljenog poena.

2-2 - BREAK-LOPTA ZA CHARDYJA! Evo i drame, nismo se tome nadali. Chardy je imao 0-30, stigao do break-lopte na 30-40, ali Borna je bio Miran kad je trebalo. Ipak, nova break-šansa za Francuza. Otklonio ju je Ćorić sjajnim servisom! Odlična dva poena Borne za 2-2.

2-1 - Izvukao se Chardy. Imao je Borna tri break-lopte, no francuski tenisač stigao je do drugog gema u drugom setu. Pritisak je tu, Borna je na dobrom putu.

1-1 - Beskompromisni Borna izjednačava.

1-0 - Chardy je uzeo otvarajući gem drugog seta na svoj početni udarac.

Galerija

Kreće drugi set, Hrvatska ima uvodnu prednost!

2-6 - Prvi set je u džepu! Dojmljiva partija hrvatskog asa koji je već na samom startu slomio Chardyja, potom ga još jednom 'uzeo' u trećem gemu i potom mirno stigao do uvodnog seta.

2-5 - Chardy je uzeo igru na svoj servis. Nema veze, slijedi Bornin početnim udarac za prvi set.

1-5 - Borna je i dalje siguran na svom početnom udarcu. Chardy se 'osladio' tek jednim poenom pa sad samo jedan gem dijeli Hrvatsku od prvog seta u velikom finalu.

1-4 - Eto i prvog gema za Francuze.

0-4 - Ništa Ćorić ne prepušta slučaju i apsolutno dominira u ogledu protiv 40. tenisača svijeta. Novi gem bez izgubljenog poena. Broj poena u nizu? Četrnaest!

0-3 BREAK - Ćorić je brzo stigao do 0-40 i odmah realizirao novu šansu. Imamo dvostruki break.

Zanimljivost - Ćorić je upravo vezao deset poena u nizu.

0-2 - Baš ovome smo se nadali, početak kao iz snova. Nakon breaka u uvodnom gemu meča, Borna je svoj dio posla odradio bez izgubljenog poena.

0-1 BREAK - Chardy je otvorio vrlo dobro, uzeo prva tri poena, a onda je Borna uzvratio na jednak način. Prva prednost bila je na strani domaćina, Ćorić pogađa crtu za novo izjednačenje. Chardy uzvraća prvim asom, a onda pogreškom vraća rezultat na izjednačenje. Borna pritišće i ima break-loptu, prvu u meču. Chardy pogađa novi as. Gem traje već skoro devet minuta.

Nervozni Chardy radi dvostruku servis-pogrešku za novu break-loptu Hrvatske. Opet spašava i uzima prednost. Novo izjednačenje nakon Borninog napada. Pritisak traje sad već 11 minuta.

Break-lopta za Hrvatsku! I BREAK!

14:08 - KREĆEMOOOO! Prvi servis ima Francuska!

14:00 - Navijači su se zagrijali, kreće zagrijavanje tenisača. Javio nam se i čitatelj s lica mjesta, šalje djelić atmosfere.

13:55 - Završilo je intoniranje hrvatske himne, na redu je himna domaćina. Sve ovo mnogo znači Nicolasu Mahutu.

13:50 - Možda ovo pomogne da smanjite brige pred početak meča...

13:48 - Niste valjda mislili da će Hrvatska u Lilleu biti bez potpore!?

Image
Foto: PIXSELL

13:45 - Slijedi svečano otvaranje, zagrijavanje tenisača i - početak!

13:40 - Pred kamerama je i Dino Marcan, inače i Telesportov kolumnist. Ustvrdio je da omjer međusobnih susreta tenisača koji se danas sastaju baš ništa ne znači pred finale Davis Cupa.

13:30 - Pola sata ostalo je do početka prvog meča. Ivan Ljubičić, umirovljeni hrvatski teniski as, danas jedan od trenera Rogera Federera, izjavio je za HRT da je Borna favorit prvog ogleda.

"Velika prilika, fenomenalna organizacija i uzbuđen sam i ja. Na papiru smo favoriti. I Borna i Marin igraju dobar tenis, ne moramo biti zabrinuti zbog toga. Vjerujem dečkima, nebi potpisao za 1-1 nakon prvog dana, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo pokazati koliko smo spremni osvojiti Davis Cup. Monfils i Simon su kvalitetniji od Chardyja, očito je izbornik Noah smatrao da je atmosfera u momčadi važnija od njih", dodao je Ljubičić.

Finale između branitelja naslova i Hrvatske u svakom će slučaju biti povijesno. Domaćin će pokušati postati tek šesta reprezentacija u 118 godina dugoj povijesti s obranom naslova od ukidanja Challenge sustava 1972. godine, Hrvatska će, pak, u trećem finalu pokušati stići do drugog naslova. Povijesno će finale biti i zbog činjenice da Davis Cup od sljedeće godine mijenja svoj format natjecanja.

Francuski izbornik Yannick Noah iznenadio je izostavljanjem najbolje rangiranog francuskog tenisača Lucasa Pouillea ispred kojeg je izabrao baš Chardyja. Iznenadio time nije i hrvatskog izbornika Željka Krajana koji je nakon ždrijeba istaknuo:

Krajan je to očekivao

"Za mene nije iznenađenje, Noah je iskusan izbornik, uvijek ponudi nekog asa iz rukava. Ovog je vikenda to Chardy, koji je očito odlično igrao tijekom priprema. Jedan od razloga njegove nominacije može biti i činjenica da je Borna nedavno pobijedio Pouillea. Doduše, u tri seta, no u drugom i trećem je bio prilično uvjerljiv. Naravno, to ne znači da Noah neće napraviti neke promjene za nedjelju i nominirati Pouillea."

Ćorić je spreman

Borna Ćorić ne uzbuđuje se previše s time tko je s druge strane mreže.

"Pričali smo baš večer prije da bi mogao igrati Chardy koji je francuskim medijima izjavio da mu je ovo najdraža podloga. Dosad smo igrali tri puta, u dva navrata sam izgubio i znam koliko je opasan. Izgledi su 50-50. Zadnja dva mjeseca sam igrao svoj najbolji tenis, želim na tom valu odigrati dobro i u Lilleu. Svejedno mi je što igram prvi - u polufinalu u Zadru sam također igrao prvi susret, nadam se da će ishod biti isti", kazao je Ćorić, a Chardy ovim riječima najavio finale:

"Najbolji hrvatski igrači su iza sebe imali jako dobru godinu, daleko su bolje od nas rangirani na ATP listi. No, mi vjerujemo u sebe i imamo svoju šansu za uspjeh."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo