TUŽNU PRIČU MLADE TENISAČICE KOMENTIRA CIJELA DRŽAVA: / 'U Hrvatskoj možeš uspjeti ako si dio mafije ili ako joj plaćaš'

Image
Foto: Facebook

Jedna od najperspektivnijih sportašica u zemlji odlučila je progovoriti o svojim problemima.

6.2.2019.
17:23
Facebook
VOYO logo

Priča mlade tenisačice OleksandreSaškeOlijnikove, 18-godišnje Ukrajinke s hrvatskom putovnicom, najbolji je dokaz koliko sustav u najmanju ruku može biti nepravedan. Naime, ona je na Twitteru objavila svoju priču i sve što joj se događalo u posljednje vrijeme.

Riječ je o djevojci koja je prije nešto malo manje od desetak godina sa svojom obitelji kao izbjeglica stigla u Hrvatsku, a teškim putem uspjela je postati tenisačica usprkos svim problemima koji su joj stajali na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobila je i hrvatsko državljanstvo na temelju postignutih rezultata, ušla u TOP 800 na WTA ljestvici i sve to za par godina rada s amaterskim trenerom. Prema njezinom svjedočenju, izostala je podrška Hrvatskog teniskog saveza, a nakon što se požalila medijima izbačena je iz U-18 reprezentacije.

Nema za kartu

Sada je pak dobila novi težak udarac. Javnosti se obratila putem Twitlongera gdje je u podužem tekstu pojasnila svoju situaciju te je zamolila sve koji mogu da joj pomognu da skupi za kartu do Antalyje gdje se održava ITF turnir. Ne traži novac, samo kartu, jer novac namjerava zaraditi na turniru. Također, istaknula je da je službeno dostupna igrati za bilo koji Savez u svijetu koji neće sabotirati njezinu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U postu je također opisala kako su joj se ljudi iz hrvatskog tenisa izrugivali govoreći kako je je ona jadna mala Ukrajinka s ludim ocem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrala sam skoro šest godina pod hrvatskom zastavom, ali sam uvijek ostala jadna Ukrajinka", navodi. Opisala je ona i da u hrvatski tenis djeluje poput talijanske mafije i da možeš uspjeti samo ako si dio te mafije ili joj plaćaš.

Isto se prezivaju

"Što znači biti dio te mafije? Npr., 2018. bila sam najbolja hrvatska tenisačica do 18 godina. Dugo sam vremena bila jedina U18 tenisačica iz Hrvatske s WTA bodovima, ali nagradu za najbolju hrvatsku juniorku osvojila je djevojci koja je ostvarila nekoliko pobjeda na europskoj razini. Ta je djevojka iz Čaklovca, šefica HTS-a je iz Čakovca dok jedan član izvršnog obora HTS-a iz Čakovca ima isto prezime kao ona", navodi razočaran tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to jedini primjer kojeg je navela, dok je otkrila kako je ona postala meta te mafije jer nije bila dio nje te joj nije plaćala. Tu prvenstveno misli na izbacivanje svih programa HTS-a nakon što je ispričala svoju priču medijima i gubitka podrške.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo