TREĆI TENISAČ SVIJETA ODBIO ĐOKOVIĆA I ZAPREPASTIO: / 'Ne vidim zašto bih ja njima morao davati svoj novac'

Image
Foto: Profimedia

Njegov je to novac i on svakako ima pravo raspolagati njime kako želi

26.4.2020.
22:33
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta i predsjednik vijeća tenisača, Novak Đoković, predstavio je plan pomoći tenisačima nižeg ranga na koje se koronakriza najviše odrazila. Cilj Đokovićeve kampanje, koju su usvojili i Federer i Nadal, jest prikupiti 4.5 milijuna dolara za fond pomoći najugroženijim tenisačima.

Niže rangirani tenisači, činjenica je, teško žive ovih dana, a neki moraju raditi i druge poslove kako bi preživljeli. Brojni su se tako tenisači odlučili pomoći svojim nižerangiranim suigračima, ali među njima nije i treći igrač svijeta Dominic Thiem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je to novac i on svakako ima pravo raspolagati njime kako želi, ali objasnio je zašto ga ne želi donirati nižerangiranim tenisačima.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dominic Thiem celebrates victory after his Men's Singles Semi Final match against Alexander Zverev Australian Open Tennis, Day Twelve, Melbourne Park, Australia - 31 Jan 2020, Image: 495751283, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne želi donirati

"Nitko od nižerangiranih igrača ne mora se boriti za svoj život. Vidio sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, nitko od njih nije posvećen sportu 100 posto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati novac", rekao je Thiem u intervjuu za Krone Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je zatim i zašto...

''Radije bih pomogao ljudima i institucijama kojima je to zaista potrebno. Na svijetu ne postoji profesija u kojoj su vam zagarantirani uspjeh i visoki prihodi na početku karijere. Nitko od najboljih igrača ništa nije uzeo zdravo za gotovo. Svi smo se morali boriti da bi nešto postigli", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo