Sudi Hrvatskoj i SAD-u / Sudac kojeg je Serena vrijeđala dolazi u Zadar suditi polufinale Davisovog kupa

Image
Foto: AP Images

Carlos Ramos, cijenjeni portugalski teniski sudac, nakon što je sudio burno finale ženskog US Opena, dolazi u Zadar

11.9.2018.
23:02
AP Images
VOYO logo

Serena Williams u navali bijesa prozvala ga je lopovom tijekom finala posljednjeg turnira sezone za Veliki Slam protiv Naomi Osake, kasnije pobjednice s 2:0 u setovima. Carlos Ramos dobio je priznanje ITF-a za kvalitetno suđenje i poštivanje pravila teniske igre, iako iza njega nije stao Američki teniski savez. U delikatnoj situaciji ponašao se kao profesionalac, podvlače teniski stručnjaci.

Portugalac se vrlo brzo vraća u sudačku stolicu - i to u Hrvatskoj. Sudit će, naime, od petka do nedjelje polufinale Davisovog kupa između Hrvatske i SAD-a u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos je, podsjetimo, u finalu US Opena prvi put opomenuo Serenu Williams zbog savjetovanja s trenerom Patrickom Mouratogloum. Amerikanka je nakon toga načinila dvostruku pogrešku i razbila reket. Rezultatiralo je još opomenom iz Ramosove stolice. Značilo je to oduzimanje poena, na što je Williams reagirala pogrdnim riječima prema Ramosu.

Riječ je o sucu koji spada u elitnu ITF-ovu kategoriju, uživa veliko povjerenje teniskih čelnika, često sudi završne mečeve na turnirima, a poznat je i po sukobima s igračima zbog striktnog poštivanja pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo