UOČI MEČA KARIJERE /

Što Britanci pišu o Donni Vekić: 'Skoro se ostavila tenisa kako bi radila svijeće'

Image
Foto: Profimedia

Donna danas igra najvažniji meč

11.7.2024.
9:52
Profimedia
VOYO logo

Donna Vekić u četvrtak od 14.30 na centralnom terenu Wimbledona igra najvažniji meč u karijeri, polufinale protiv sedme tenisačice svijeta Talijanke Jasmine Paolini.

Image
Teniska Ivana Orleanska /

Strpljiva Donna Vekić porazila englesku bahatost; 'Misle da su u svemu bolji od 'male' Hrvatske'

Image
Teniska Ivana Orleanska /

Strpljiva Donna Vekić porazila englesku bahatost; 'Misle da su u svemu bolji od 'male' Hrvatske'

Donna je protiv Paolini igrala tri puta od koji je dva puta pobjedu ipak odnijela Talijanka. Međutim, čeka ih prvi susret na travi, a Vekić je trenutno odlično raspoložena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči tog meča britanski inews je Donnu predstadio u tekstu s naslovom "Donna Vekić: Polufinalistica Wimbledona koja je zamalo napustila tenis kako bi proizvodila svijeće", u kojemu piše:

"Kada Donna Vekić u četvrtak izađe na Središnji teren kako bi igrala protiv Jasmine Paolini u polufinalu Wimbledona, odlazak u kirovinu bit će daleko od njenih misli. Ali 28-godišnja Hrvatica razmišljala je o odlasku iz tenisa prije samo dva mjeseca nakon ozljeda koje su loše utjecale na njezinu formu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode potom donninu izjavu prije Roland Garrosa:

"Nisam htjela više igrati, nisam imala motivacije."

No od toga ju je odgovorila Pam Shriver koja je osvojila pet naslova u parovima na Wimbledonu i dio je Donninog trenerskog tima. Rekla joj je: "Bit će drugačije kad budeš imala zeleno pod nogama."

"Vekić, 37. igračica svijeta, mora biti sretna što je poslušala taj savjet i odlučila igrati sezonu na travi – podlozi koju voli. Stigla je do finala Bad Homburga tjedan dana prije Wimbledona, a sada igra u prvom grand slam polufinalu u karijeri, a prethodno je samo jednom stigla do drugog tjedna Wimbledona, 2018. godine", pišu Britanci i otkrivaju Donnin "plan B":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali da je ostavila tenis iza sebe, Vekić ima spremnu karijeru u koju može zakoračiti: svoju tvrtku za proizvodnju svijeća, DNNA, koju je osnovala 2021. dok se oporavljala od operacije koljena. Jedna od DNNA-inih svijeća, prikladno za polufinale Wimbledona, zove se 'šampanjac i jagode'. Ideja za posao potekla je od njezinog trenera Nikole Horvata koji je primijetio da Donna nakon mečeva voli upaliti svjećicu u svlačionici. 'Odmalena sam imala velike vizije i ciljeve', rekla je Vekić kada je pokrenula tvrtku. 'Uvijek sam imala mnogo interesa izvan tenisa, ali sretna sam što mogu ciljeve i ideje koje imam izvan tenisa ugraditi u tenis.'"

"No svijeće i pčele morat će pričekati neko vrijeme jer Vekić u četvrtak igra polufinale", zaključuju Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo