Srbija pobedila Ameriku (VIDEO)

Đoković doneo odlučujući poen protiv SAD i polufinale Dejvis kupa

7.4.2013.
22:45
VOYO logo

Reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković savladao Sema Kverija rezultatom 3:1 (7:5, 6:7, 6:1, 6:0).

Protivnik našoj selekciji u borbi sa finale biće Kanada ili Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, nakon prvog dana rezultat između Srbije i SAD bio je 1:1. Prvo je Đoković bio ubedljiv protiv Iznera, ali je izjednačenje doneo Kveri pobedom nad Troickim. U subotu je na programu bio meč dublova u kom su Zimonjić i Bozoljac napravili veliki podvig nadigravši posle velike drame u pet setova najbolji dubl sveta Boba i Majka Brajana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva dva gema srpski i američki teniser su bili sigurni na svojim servisima, da bi potom Đoković stigao do dve brejk prilike. Ipak, pri 30:40 svetski "broj 1" je iskrenuo zglob, a potom je zatražio lekarsku pomoć i posle desetominutne pauze odlučio da nastavi meč na svoju odgovornost, ali je bilo vidljivo da se otežano kreće.

I pored povrede Novak je imao snage da stekne brejk prednosti, ali se Kveri vraća u set i stiže do izjednačenja. U odlučujućim trenucima prvog seta Đoković je bio na prepoznatljivom nivou i rešava ovaj deo igre sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu viđena je veoma neizvesna borba. Oba rivala su čuvala svoje servise, mada je Đoković u 11 gemu propustio brejk šansu. U taj-brejku Kveri je manje grešio i došao do poravnanja u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš teniser je u nastavku duela pokazao zašto je najbolji kada je najpotrebnije. Nakon sigurnog servis gema usledio je brejk Đokovića, a seriju je nastavio za 3:0.

Amerikanac je uspeo da dođe do gema, ali je Novak u rešio naredna tri gema u svoju korist za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu na terenu je postojao samo jedan igrač - Novak Đoković, koji je dotukao rivala bez izgubljenog gema za veliku pobedu i plasman sprske reprezentacije u polufinale ovogodišneg izdanja Dejvis kupa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo