SOLIDAN ŽDRIJEB WIMBLEDONA ZA HRVATE: / Čiliću u drugom tjednu stiže Nadal, a Ćoriću Federer

Image
Foto: Profimedia

U ponedjeljak počinje 133. izdanje Wimbledona s trojicom Hrvata

28.6.2019.
12:17
Profimedia
VOYO logo

Sva trojica hrvatskih predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji mogu biti zadovoljna onime što su im dodijelio ždrijeb 133. izdanja Wimbledona. Marin Čilić kao 13. nositelj turnira, na kojemu je prije dvije godine igrao finale, a lani senzacionalno ispao u drugom kolu, otvorit će protiv neugodnog ljevaka Adriana Mannarina (2-1), Ćorić protiv, također neugodnog, Slovenca Aljaža Bedenea (3-1), a Ivo Karlović s Talijanom, neugodnim, hajde, zbog lijeve ruke, Andreom Arnaboldijem s kojim još nije igrao.

Čilić, bez obzira što na Wimbledon dolazi s nikad manje pobjeda, s opzimizmom može gledati kroz ždrijeb u kojemu je najveći favorit svoje 16-ine da vidi drugi tjedan (najopasniji Evans i Basilašvili) i, možda, Rafaela Nadala (prvo kolo sa Sugitom). Ogradili smo se s možda jer u Nadalovom su dijelu u prvom tjednu Shapovalov, Tsonga, Kyrgios... Treba to proći, da je zemlja, sve bi bilo jasno, ovako...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreće u ponedjeljak

Ćorić, također, ima pravo stremiti ka drugom tjednu makar će u mnogome ovisiti njegovo fizičko stanje jer leđa nisu bajno. Bedene će već biti ozbiljan ispit premda ga je Zagrepčanin lagano riješio nedavno na Roland Garrosu, također u prvom kolu. Zanimljivost, odmah bi mogao na još jednog protivnika s pariške zemlje, onog koji ga je izbacio u trećem kolu, Jan-Lennarda Struffa, ovaj put rundu ranije. Uglavnom, prođe li to sve, našeg najboljeg tenisača i 14. nositelja, u to se kladimo, u osmini finala čekat će Roger Federer koji starta protiv Južnoafrikanca Harrisa.

Karlović je, pak, u godinama kada ne gleda niti smije dalje od prvog sljedećeg protivnika. Arnaboldi, kao i većina Talijana, na travi igra samo zato jer mora (dobro, ne mora), još nema ATP pobjedu na travi, a iz petog je pokušaja konačno prošao kvalifikacije. U drugom bi kolu našeg Doktora izvjesno izazvao Stefanos Tsitsipas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković obranu naslova započet će protiv Phillipa Kohlschreibera koji prvi put u karijeri na Wimbledon dolazi bez prethodne pobjede na travi. Tražite li neizvjesne dvoboje prvog kola, preporučit ćemo vam onaj lanjskog finalista Kevina Andersona i Herberta, Thiema i Querreyja, Tiafoea i Fogninija ili Tomica i Tsonge. Tražite li, pak, zabavu, tu su uvijek isti likovi - Paire, Kyrgios, Monfils...

Sve kreće u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo