SJAJAN DAN U WIMBLEDONU: / Dobili smo novi svjetski broj jedan i prvu Britanku u polufinalu nakon 1978.

Image
Foto: AFP

Sedma tenisačica svijeta Johanna Konta postala je prva Britanka nakon 1978. u polufinalu Wimbledona. Osim toga, svijet će od ponedjeljka imati novu tenisačicu na broju jedan WTA ljestvice.

11.7.2017.
20:34
AFP
VOYO logo

Konta je u četvrtfinalu svladala Rumunjku Simonu Halep sa 6-7(2), 7-6(5), 6-4 i postala prva britanska tenisačica poslije 39 godina i Virginije Wade koja je dogurala do polufinala trećeg Grand Slam turnira sezone. Ovim porazom Halep je propustila mogućnost da se domogne prvog mjesta svjetske ljestvice.

Image
USPJEH KARIJERE: /

Dok čekamo Marina Čilića, jednog polufinalista Wimbledona već imamo

Image
USPJEH KARIJERE: /

Dok čekamo Marina Čilića, jednog polufinalista Wimbledona već imamo

Prva nakon Navratilove

Broj jedan će tako od ponedjeljka biti Karolina Pliškova koja će tako postati druga Čehinja u povijesti na vrhu WTA ljestvice. Prva je od 1978. do 1980. bila Martina Navratilova koja je tada još predstavljala Čehoslovačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u osmini finala nadigrala našu Anu Konjuh, američka veteranka Venus Williams svladala je i pobjednicu Roland Garrosa, 20-godišnju latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-5 te se po deseti put u karijeri plasirala u polufinale Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svladavši Ostapenko, 37-godišnja Venus Williams stigla je do 86. pojedinačne pobjede u All England Clubu, čime se izjednačila s mlađom sestrom Serenom kao najuspješnija među aktivnim tenisačicama na wimbledonskoj travi.

Venus u velikom naletu

Venus će za svoje deveto finale u Wimbledonu, a 17. u karijeri na Grand Slam turnirima, igrati protiv Konte. Ulaskom u polufinale Venus je osigurala povratak među deset najboljih tenisačica svijeta nakon Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom polufinalisticom postala je Španjolka Garbine Muguruza Blanco koja je sa 6-3, 6-4 svladala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu. Posljednju ćemo polufinalisticu dobiti nakon dvoboja Magdalene Rybarikove i Coco Vandeweghe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo