SERENA OSVOJILA PRVI NASLOV NAKON TRI GODINE: / Ovu će titulu pamtiti iz čak dva posebna razloga

Image
Foto: Profimedia

Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova

12.1.2020.
10:31
Profimedia
VOYO logo

Američka teniska legenda Serena Williams (WTA - 10.) osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majkom i prekinula trogodišnji post svladavši u nedjeljon finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu (WTA - 82.) sa 6-3, 6-4. Pamtit će vjerojatno ovu pobjedu baš iz razloga što je to prva pobjeda nakon što je postala majka, a ovo joj je također prva pobjeda nakon čak pet izgubljenih finala.

Serena Williams je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Serena Williams of the US prepares to serve against Christina McHale of the US during their women's singles second round match during the Auckland Classic tennis tournament in Auckland on January 9, 2020., Image: 491736957, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MICHAEL BRADLEY / AFP / Profimedia

Donirat će sav novac

Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu. Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6-4, 6-4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend.

Serena Williams je u pobjedničkom govoru poručila da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tijekom ovog turnira. Kao pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji je zaradila 43.000 dolara, a za finale u igri parova pripada joj polovica nagrade od 7.200 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo