SENZACIONALNI MEDVEDEV OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU: / U maratonskom meču preokretom slavio protiv Thiema

Image
Foto: Profimedia

Rus je na putu do naslova pobijedio vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića

22.11.2020.
22:51
Profimedia
VOYO logo

Ruski tenisač Daniil Medvjedev ostvario je najveći uspjeh u karijeri nakon što je u finalu završnog ATP turnira u Londonu pobijedio Austrijanca Dominica Thiema sa 4-6, 7-6 (2), 6-4 nakon dva sata i 43 minute igre.

Thiem je dobio prvi set, no Medvjedev je potom okrenuo meč osvojivši iduća dva seta za veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rus je na putu do naslova pobijedio vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića, u polufinalu svjetski broj 2 Španjolca Rafaela Nadala, a u finalu i trećeg sa svjetske ljestvice. Time je postao tek četvrti tenisač kojem je to uspjelo na jednom turniru od 1990. godine. Prije njega to su ostvarili i David Nalbandian 2007. u Madridu, Novak Đoković iste godine u Montrealu, te Boris Becker 1994. u Stockholmu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Daniil Medvedev of Russia lifts the Nitto ATP Finals trophy Nitto ATP Finals 2020, Day Eight, Tennis, The 02 Arena, London, UK - 22 Nov 2020,Image: 570471688, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

Drugi naslov ove godine

Za 24-godišnjeg Rusa, trenutačno četvrtog tenisača svijeta, bio je ovo drugi turnirski naslov ove godine nakon što je slavio na Mastersu u Parizu, te deveta titula u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov peti međusobni susret i druga pobjeda ruskog tenisača. Austrijanac je dobio njihov posljednji međusobni susret u polufinalu US Opena, pa je Medvjedev večerašnjom pobjedom barem malo uzvratio suparniku.

Finale je bio i oproštaj ovog turnira za londonske O2 Arenu koja ga je ugostila posljednjih 12 godina, a prvo londonsko izdanje 2009. godine također, je osvojio Rus Nikolaj Davidenko. ATP Finals sada seli u Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo