SENZACIJA DANA: / Hrvat iz kvalifikacija do pobjede protiv bivšeg top 10 igrača svijeta

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ante Pavić ostvario je najveću pobjedu u karijeri, svladavši u ponedjeljak Španjolca Nicolasa Almagra s 3:6, 7:5, 7:6 (1) u 1. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju.

4.1.2016.
16:29
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Nova sezona nije mogla početi bolje za 26-godišnjeg Ogulinca, trenutno 449. na pojedinačnoj ATP ljestvici, koji je za ulazak u glavni turnir u kvalifikacijama svladao Šveđanina Eliasa Ymera (7:5, 6:2) i Indijca N. Srirama Balajija (7:6, 7:6). Pavić je veći dio prošle sezone proveo oporavljajući se od mononukleoze, a već u prvom tjednu 2016. dokazao je da se potpuno oporavio.

Drugi put u 2. kolu

Dva sata i četiri minute trajala je njegova borba s Nicolasom Almagrom, 30-godišnjim Španjolcem koji je prije pet godina bio među desetoricom najboljih tenisača svijeta, a Pavić je uspio nadoknaditi set zaostatka. Almagro je u šestom gemu iskoristio svoju prvu priliku za break, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Pavić je do svoje prve prilike stigao u 12. gemu drugog seta i odmah je iskoristio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do završnice odlučujućeg seta, tenisači su sigurno osvajali gemove na početnom udarcu. Kod 5-5 Pavić je spasio dvije break-lopte te u sljedećem gemu propustio dvije meč-lopte (15-40). No, propušteno je nadoknadio u odlučujućem tie-breaku u kojem je 73. tenisaču svijeta dopustio osvojanje samo jednog poena i tako se po drugi put u karijeri probio u 2. kolo nekog ATP turnira. Prvi je put to učinio 2014. na turniru s travnatom podlogom u američkom Newportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić će se za prolaz u svoj prvi ATP četvrtfinale boriti protiv pobjednika dvoboja 5. nositelja Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza i Japanca Tara Daniela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo