SALATARA JE NAPOKON U HRVATSKOJ: / Želite li vidjeti najveću krunu ove generacije morat ćete doći ovdje

Image
Foto: PIXSELL

'Svi smo željeli taj trofej, možda smo u toj želji malo i izgorjeli 2016. u Zagrebu'

20.12.2018.
20:32
PIXSELL
VOYO logo

Osvajači Davis Cupa u četvrtak su na svečanosti u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otkrili veliki srebrni trofej, jedan od najprepoznatljivijih u svijetu sporta, te ga na taj način dali na uvid svima koji će u sljedećih desetak mjeseci posjetiti ovu kulturnu ustanovu u središtu hrvatske metropole, u kojoj je trofej bio izložen i nakon što su ga naši tenisači prvi put osvojili 2005. godine.

Od igrača koji su tijekom 2018. godine dali svoj doprinos na putu prema drugom trijumfu u Davis Cupu, na ovoj svečanosti nije bilo tek Borne Ćorića, Mate Pavića i Viktora Galovića koji su započeli pripreme za novu sezonu koja je pred vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruna generacije

Marin Čilić je od 2006. godine član reprezentacije te je na putu do momčadskog 'svetog grala' u teniskom svijetu postao i hrvatski rekorder po broju pobjeda u Davis Cup dvobojima.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Trofej Davisovog kupa stigao u Hrvatsku i izložen je u Muzeju za umjetnost i obrt 20.12.2018., Zagreb - Otkrivanje trofeja Davisova kupa, popularne salatare, koja je stigla u Hrvatsku i izlozena je u Muzeju za umjetnost i obrt. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Ovo je sigurno najveća kruna ove generacije. Htio bih se zahvaliti i pomoćnom dijelu ekipe koji su sa srcem radili svoj posao i uvijek nam davali podršku. Htio bih se zahvaliti domaćinima u Osijeku, Zadru i Varaždinu, gdje smo ostvarili sjajne pobjede, gdje su nas navijači gurali do finala i u finalu nas bodrili iz sveg srca", istaknuo je najbolji hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idilična atmosfera

Izbornik Željko Krajan apostrofirao je ozračje u ekipi, koje je pratilo hrvatsku reprezentaciju na putu do trona.

"Ova salatara ne bi bila tu da atmosfera u momčadi nije idilična. Motivacija koju smo imali, zbog te, ajmo reći, propuštene prilike 2016., pokazala se ključnom. Ostat će zapisana u povijesti ova naša pobjeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

U Madrid kao branitelji naslova

"Svi smo puno željeli taj trofej, možda smo u toj želji malo i izgorjeli 2016. u Zagrebu. Naučili smo dosta iz toga. Sigurno nam ovo puno svima znači. Možemo biti ponosni, jer smo postigli nešto što će nam ostati za cijeli život u sjećanju", rekao je najiskusniji igrač reprezentacije Ivan Dodig koji se posebno osvrnuo na ulogu navijača i dao im povod da za godinu dana potegnu i do Madrida:

"U Lilleu smo bili pozitivno iznenađeni brojem i podrškom naših navijača. U Madrid idemo kao branitelji naslova, vjerujem da će biti puno naših ljudi i mislim da još imamo puno toga za pokazati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohod na obranu naslova ne odbacuje ni Marin Čilić:

"Zašto ne? Bit će i malo lakše, s obzirom da je samo jedan tjedan. Nadam se da ćemo ostati zdravi, da ćemo ostati jako motivirani i da ćemo dogodine braniti titulu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo