SAD PO TROFEJ: / Čilić saznao protiv kojeg će suparnika igrati za 15. naslov u karijeri

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Marseilleu. Svoj 24.

20.2.2016.
19:15
AFP
VOYO logo

Bio je to drugi međusobni ogled ove dvojice i omjer pobjeda i poraza u njima sada je izjednačen na 1-1. Protiv 22. tenisača ATP-ova poretka Čilić je stigao boljom igrom u otvarajućem setu i završnici meča. Posebno je pritom dojmljiv bio njegov ulazak u meč, naime, u sva četiri gema na početni udarac svog suparnika Čilić je imao priliku za obrat, a koristio ih je u tri navrata. Brzo je poveo 3-0, potom izgubio svoj servis-gem, ali i vratio dvostruku prednost breakom za 5-2.

Berdych bez šanse

U drugome setu igre dvanaesti tenisač današnjice nije uspio zaprijetiti početnom udarcu Pairea, a jedinu takvu šansu Francuza, ujedno i set-loptu, spasio je kod rezultata 5-4. Nakon što je ta dionica igre rasplet dobila u tie-breaku, sve je rješeno u šestome gemu trećega seta u kojem je Čilić uzeo početni udarac suparnika i stigao do finala u kojem će se ogledati protiv Australca Nicka Kyrgiosa koji je s 6-4, 6-2 bio bolji od Čeha Tomaša Berdycha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić, koji je u ovom meču ispucao 22 neobranjiva servisa, će u svom prvom ovogodišnjem finalu tražiti 15. naslov pobjednika ATP turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njegov drugi meč protiv Kyrgiosa kojeg je svladao u Roland Garrosu 2013. godine. Protiv tada 18-godišnjeg Australca slavio je 6-4, 6-2, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo