RUSKA TENISKA SENZACIJA POSULA SE PEPELOM: / Nakon poraza u finalu Medvjedev se ispričao američkoj publici zbog skandaloznog ponašanja

Image
Foto: Profimedia, Abaca Press

Imao je Nadal i veliku potporu publike koja je gromoglasno navijala protiv Rusa

9.9.2019.
11:26
Profimedia, Abaca Press
VOYO logo

Najbolji španjolski tenisač svih vremena, 33-godišnji Rafael Nadal, osvojio je svoj četvrti pobjednički trofej na US Openu, svladavši u dvoboju generacija 23-godišnjeg debitanta u Grand Slam finalima, Rusa Danila Medvjedeva, sa 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4 nakon četiri sata i 49 minuta nevjerojatne borbe.

Nadalu je ovo bilo peto finale na stadionu Arthur Ashe, a ukupno 27. u karijeri na Grand Slam tunirima na kojima je postao pobjednikom po 19. put i tako stigao na samo jedan naslov do rekordera, Švicarca Rogera Federera. Nadal je po drugi put igrao protiv Medvjedeva i drugi put je u igri bio pobjednički trofej. Prije mjesec dana Španjolac je svladao deset godina mlađeg Rusa u finalu kanadskog Mastersa u Montrealu sa 6-3, 6-0. Već početak finala u New Yorku dao je naslutiti da će Medvjedev biti ravnopravniji suparnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia, Abaca Press

Navijali protiv njega

Imao je Nadal i veliku potporu publike koja je gromoglasno navijala protiv Rusa i to za vrijeme cijelog turnira, a ne samo u finalu.

"Iskreno, već sam mislio da je gotovo. Razmišljao sam što ću reći u govoru za 20 minuta. Razmišljao sam o tome da ću izgubiti prvo finale s 3:0. Rekao sam sebi, borit ću se za svaku lopticu i vidjeti gdje će me to odvesti", rekao je Medvjedev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedev je vratio poravnao je ukupan rezultat, ali onda se Nadal probudio i pokazao klasu. "Ono što je Nadal napravio za tenis je nevjerojatno, tisuće djece je zbog njega počelo trenirati ovaj sport. Način na koji on igra je čudesan", veli Rus.

Image
Image

Profimedia, AFP

Isprika nakon svega

Na koncu se ipak odlučio ispričati američkoj publici koja je navijala protiv njega cijelo vrijeme. Navijali su za sve njegove suparnike, a on im je cinično zahvaljivao na tome. Razlog zbog kojeg su se okrenuli protiv njega bio je ružan potez Rusa na meču s Felicianom Lopezom. Medvjedev je tada vrlo grubo istrgao ručnik iz ruku sakupljača loptica i potom ga je publika izviždala, a onda im je Rus pokazao srednji prst i tu je sve počelo. Kasnije je još i svašta ružnog izgovorio na njihov račun, ali se na koncu ispričao i to pred svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi, tijekom turnira sam govorio loše stvari o vama, a sada moram reći nešto dobro. Ova borba večeras je bila zbog vas. Natjerali ste me da dam sve od sebe i borio sam se snažno do kraja. Zviždali ste mi s razlogom, ali vidjeli ste da se mogu i ja promijeniti. Ljudsko sam biće i normalno je griješiti. Hvala vam", rekao je nakon meča s Nadalom, Medvjedev.

Nakon toga gledatelji su nagradili njegove riječi pljeskom, a poneki su i skandirali njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRENUTAK KADA SE NADAL POTPUNO SLOMIO: /

Španjolac osvojio Grand Slam, ali je zbog publike gorko zaplakao

Image
TRENUTAK KADA SE NADAL POTPUNO SLOMIO: /

Španjolac osvojio Grand Slam, ali je zbog publike gorko zaplakao

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo