ŠTO ĆE ODLUČITI? / Rusi nagovaraju Novaka Đokovića da donese kontroverznu odluku koja bi uzburkala duhove: 'On zna kako se bori za pravdu'

Image
Foto: Profimedia

'Pozvat ćemo igrače iz Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske i drugih zemalja. U tijeku su pregovori i s Novakom Đokovićem'

2.5.2022.
16:55
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pozvan je u Moskvu na kontroverzni teniski turnir koji se zove Kup mira. Potvrdio je to čelnik ruskog tenisa Vladimir Kamelzon za ruski portal Championat. Na turniru bi nastupili tenisači iz, između ostalog, i Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske... Ne navode se i zapadne zemlje, odnosno zemlje s kojima Rusija nije trenutno u dobrim odnosima zbog agresije na Ukrajinu.

Situaciju 68. dana rata u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je nedavno izgubio u finalu ATP turnira u Beogradu, a rekao je i da se ne osjeća najbolje i da misli da je bolestan. Rusi ga već dugo žele privući na svoje turnire, a pokušat će to i ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BTU.ORG.ua prenosi pisanje RIA Novosti kako postoji šansa da Novak Đoković zaigra na ovom turniru, koji je već sad poprimio obrise kontroverznog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teniski savez Rusije i Moskva razrađuju program razvitka našeg sporta u bližoj budućnosti. Sada radimo na Otvorenom prvenstvu Moskve. Pozvat ćemo igrače iz Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske i drugih zemalja. U tijeku su pregovori i s Novakom Đokovićem", rekao je Kamelzon pa dodao:

"Đoković treba svuda igrati, najbolji je tenisač svijeta, pokazao je da je osoba koja ima stav, mišljenje... Zna kako se bori za pravdu. U mojim očima je najbolji svih vremena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Branio ruske i bjeloruske tenisače

Podsjetimo, Novak je prošlog mjeseca kritizirao miješanje politike u sport i otvoreno stao protiv uvođenja suspenzija ruskim i bjeloruskim tenisačima, čije zemlje zajednički vrše agresiju na Ukrajinu.

"Osobno smatram da nema potrebe za suspenziju ruskim igračima. Natjecanje je njihovo pravo kao sportaša. Postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu koje kaže da svatko može igrati po rangu odnosno nekoj poziciji, a ne po nacionalnosti. Wimbledon ga je prekršio svojom odlukom", kazao je Novak Đoković koji je još istaknuo i sljedeću vruću izjavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Politike ima u sportu'

"Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportaša, posebno tenisača. Ne vidim kako oni pridonose bilo čemu što se događa u ratu", rekao je Đoković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo