PLJUŠTE REAKCIJE / Rusi ogorčeni potezom prvog tenisača svijeta: Svi se pitaju zašto je to učinio, stiglo i objašnjenje

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Stigle su reakcije na potez Daniila Medvedeva, koji je sa svojih društvenih mreža maknuo rusku zastavu

4.3.2022.
15:59
Profimedia
VOYO logo

Mnogi sportaši oglasili su se po pitanju rata u Ukrajini, a jasan stav od početka ruske invazije imao je prvi tenisač svijet, Daniil Medvedev. Iako predstavlja Rusiju, tenisač se ne slaže s onime što radi ruska vojska.

Image
KAKAV POTEZ /

Prvi tenisač svijeta poslao je poruku: Napravio je nešto što se rijetko koji Rus usudi

"Ja sam sportaš i zalažem se za mir u svijetu. Žao mi je što gledam sve ovo što se događa. Igram turnir u Acapulcu, a ujutro me dočeka vijest o svemu što se događa. Ja sam za mir", poručio je Medvedev kada je počela ruska invazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je Medvedev shvatio koliko je bitna njegova uloga u svijetu, pa je kao najbolji tenisač otišao i korak dalje kako bi pokazao svoje nezadovoljstvo događanjima u Ukrajini.

Potez koji ih je naljutio

Naime, Medvedev je uklonio rusku zastavu iz opisa na svom profilu na Instagramu. Taj se potez može prokomentirati kao poruka da nije ponosan na ono što radi Rusija. Ruski tenisač odlučio se na ovakvu poruku u danima kada njegova zemlja vrši agresiju na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarka Kimberly Givant primijetila je ovaj detalj te je htjela čuti i mišljenje Medvedevova menadžera, ali on nije puno otkrio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim to uopće komentirati", rekao je kratko.

Rusi ogorčeni

Sada su stigle reakcije na njegov potez, kako je bilo za očekivati, Rusi su ogorčeni njegovim potezom. Nakon što je maknuo rusku zastavu sa svog profila, navukao je bijes ruske javnosti. Na njegovom Instagram profilu niže se niz negativnih komentara, a mnogi tvrde da se ovim potezom odrekao ruske ostavštine te da je izdao svoju zemlju. Neki pak pišu da jedino što Medvedev ima rusko je putovnica, dok je ostalo sve van njegove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram/Screenshot
Image
Foto: Instagram/Screenshot

Predsjednik ruskog teniskog saveza, Šamil Tarpiščev, smatra da je prvi tenisač svijeta "napravio jedinu stvar koju je mogao s obzirom na to da je Međunarodni olimpijski odbor zabranio upotrebu ruske zastave, čak i na društvenim mrežama".

Ruski tenisači mogu se natjecati, ali samo na pojedinačnim turnirima i bez nacionalnih obilježja. Međunarodni teniski savez odlučio je suspendirati ruske i bjeloruske tenisače sa svih međunarodnih natjecanja. Tako Rusi i Bjelorusi neće moći nastupati za svoje zemlje u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Medvedev je prvi igrač koji je nakon 18 godina zasjeo na vrh ATP ljestvice, a da se ne zove Federer, Nadal, Đoković ili Murray.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo