“Rafa će pobediti u četiri seta”

Američki analitičar najavio pobedu Nadala u finalu US opena

9.9.2013.
13:10
VOYO logo

Američki kolumnista Met Kronin, koji već godinama piše analize i prognoze za različite teniske magazine, smatra da će Rafael Nadal osvojiti titulu na US openu, prenosi B92.

Španac je pun samopouzdanja i igra najbolje u životu na betonu. Đoković će na srce osvojiti jedan set, ali Nadal će osvojiti svoj drugi US open u četiri seta”, napisao je Kronin za zvanični sajt US opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Rolan Garos bio je prekretnica – Nadala je emotivno podigla pobeda sa 9:7 u petom setu, a Đokovića je emotivno uništila. Možda on ne to ne govori, ali Novak os tada igra ‘klimavo’ za svoje standard. Izgledao je bezvoljno u finalu Vimbldona, odigrao je užasan taj brejk trećeg seta sa Nadalom u Montrealu i bio je mrzovoljan u porazu od Iznera”, dodao je analitičar.

Kronin kaže da, za razliku od meča sa Vavrinkom, Novak ne može da računa na to da će izmoriti rivala i objašnjava šta je ključno za Đokovića u predstojećem meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako misli da pobedi, Đoković mora da pruži više sa bekhend strane. U dosadašnjem toku turnira ima samo 32 vinera sa te strane. To je bio njegov najbolji udarac godina, a uzevši u obzir da Nadal muči rivale na toj strani svojim forhendom, presudno je da Novak vrati veru u svoj bekhend. Najviše zahvaljujući tom udarcu pobeđivao je Nadala 2011. godine”, zaključuje Kronin.

Foto: Internet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo