ŠPANJOLSKA ZAVIJENA U CRNIO / Preminuo legendarni tenisač Manuel Santana, Nadal mu odao počast: 'Uvijek ćeš biti poseban i jedinstven'

Image
Foto: Profimedia

U karijeri je osvojio 69 ATP turnira, a osvojio je i Grand Slam naslov u parovima u Roland Garrosu.

12.12.2021.
10:05
Profimedia
VOYO logo

U 83. godini života, od posljedica Parkinsonove bolesti, preminuo je legendarni španjolski tenisač Manuel Manolo Santana.

Santana je rođen u Madridu, a najbolji na svijetu bio je tijekom 60-tih godina kada je i osvojio četiri Grand Slam titule. Najbolji je bio u Roland Garrosu (1961. i 1964. godine), u Wimbledonu (1966.) i na US Openu (1965.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Španjolac s Grand Slamom

Santana je tada postao prvi španjolski teniski pobjednik nekog Grand Slam turnira, kao i prvi Španjolac na vrhu ATP ljestvice (1965. godine). U karijeri je osvojio 69 ATP turnira, a osvojio je i Grand Slam naslov u parovima u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je Santana osvojio i teniski turnir na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine kada je tenis bio pokazni sport, a predvodio je Španjolsku i do prve od ukupno osam, koliko ih danas ima, Davis Cup titula u povijesti.

Nadal poslao emotivnu poruku

Od Santane se oprostio cijeli teniski svijet, s posebnim naglaskom na Španjolsku, a posljednji pozdrav mu je uputio i posljednja dva desetljeća najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nedostajat ćeš Manolo. Uvijek ćeš u mojim mislima biti poseban i jedinstven. Nikada te nećemo zaboraviti, a tvojoj obitelji želim puno snage u ovim teškim trenucima“, napisao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo