MNOGI SU SE POBUNILI / Predsjednik ITF-a odgovorio na kritike o formatu Davis Cupa: 'Nije bila atmosfera kakvu smo željeli'

Image
Foto: Zvonimir Barisin

Međunarodna teniska federacija (ITF) nastavit će raditi na poboljšanju Davis Cupa

30.10.2023.
18:29
Zvonimir Barisin
VOYO logo

Međunarodna teniska federacija (ITF) nastavit će raditi na poboljšanju Davis Cupa, ali krovna tenisko tijelo je zadovoljno postojećim formatom natjecanja, izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty za Reuters.

Image
SVE POPULARNIJI JEZIK /

Đoković govorio o Ivaniševiću, otkrio 'trik' koji su smislili: 'Većina sudaca razumije psovke'

Image
SVE POPULARNIJI JEZIK /

Đoković govorio o Ivaniševiću, otkrio 'trik' koji su smislili: 'Većina sudaca razumije psovke'

U rujnu su se i ljubitelji tenisa u Hrvatskoj mogli uvjeriti da postojeći format Davis Cupa, u kojem su četiri grada domaćini mečeva grupne faze završnice Davis Cupa, ima manjkavosti, prvenstveno u popunjenosti tribina kad na terenu nije domaća reprezentacije. U Splitu je, nažalost, veća podrška s tribina izostala i kad je igrala Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz mjeseca u mjesec Voyo donosi jedinstveno borilačko iskustvo

Image
Foto: FNC - VOYO
Image
Foto: FNC - VOYO

Takve je primjedbe predsjednik ITF-a imao prilike čuti i od teniskih zvijezda poput Novaka Đokovića i Andyja Murrayja. Međutim, David Haggerty ne smatra da je promjena formata natjecanja, koja je napravljena 2019. kad je investicijska grupa Kosmos preuzela vodeću organizacijsku ulogu nad Davis Cupom, bila loš potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam reći da vjerujemo u format koji imamo i da smo njime zadovoljni, ali ćemo uvijek tražiti načine kako da ga učinimo još boljim i jačim", izjavio je Haggerty.

"Ove godine je grupna faza Davis Cupa bila sjajna. U nekoliko mečeva nije bilo dovoljno posjetitelja, nije bila atmosfera kakvu smo željeli, ali bilo je i mnogo onih na kojima je bila", dodao je 66-godišnji Amerikanac koji je krajem rujna dobio još jedan četverogodišnji mandat za vođenje ITF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ITF-a nije zabrinut za posjećenost mečeva na finalnom nadmetanju osam najboljih reprezentacija u Davis Cupu, iako od 21. do 26. studenog u Malagi neće zaigrati reprezentacija Španjolske. Za naslov pobjednika borit će se reprezentacije Kanade, Finske, Australije, Češke, Italije, Nizozemske, Srbije i Velike Britanija, a Haggerty je zadovoljan dosadašnjim brojem prodanih ulaznica.

FNC 13 ove subote, 4. studenog, stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo od 20.00 u prijenosu UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da prošle godine Španjolska nije stigla do finala i imali smo pun stadion za polufinale i finale. Znamo da smo u gradu koji voli tenis. Imamo mnogo navijača koji putuju za svojim reprezentacijama, tako da smo uzbuđeni zbog Davis Cupa i formata i zacrtanog puta."

Haggerty kao svoju misiju u zadnjem mandatu na čelu ITF-a vidi jačanje sporta na globalnoj razini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažniji element je da je ITF globalni čuvar tenisa. Mi smo jedino tijelo koje ima 213 nacija, odgovorni smo za rast i razvoj sporta diljem svijeta za sljedeću generaciju igrača."

Jačanje natjecanja poput Davis Cupa i Billie Jean King Cupa za tenisačice, također vidi kao prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajno je imati uključen ATP. Također, vodeći ljudi Grand Slam turnira su rekli koliko su oba ova natjecanja važna, tako da je sjajno imati i njihovu podršku", rekao je Haggerty.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo