POVRATNIČKI TURNIR TENISAČICA OSTAJE BEZ SVOJE NAJVEĆE ZVIJEZDE? / Zbog poteza talijanske vlasti upitan nastup Simone Halep

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Prema pravilima WTA, sve igračice će se testirati na koronavirus prije dolaska u Palerma

25.7.2020.
13:01
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Turnir tenisačica u Palermu, koji bi se trebao održati početkom kolovoza, a kojim bi se nakon gotovo pet mjeseci nastavila sezona na WTA Touru, mogao bi ostati bez svoje najveće zvijezde, trenutačno druge igračice svijeta SimoneHalep jer su talijanske vlasti uvele obaveznu 14-dnevnu karantenu za osobe iz Rumunjske i Bugarske.

Talijanski ministar zdravstva RobertoSperanza u petak je izjavio kako se 14-dnevna karantena za osobe koje dolaze iz Rumunjske i Bugarske uvodi s ciljem sprečavanja uvoza novih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao pismo

Direktor turnira u Palermu, koji bi trebao početi 3. kolovoza, OlivieroPalma izjavio je kako je napisao hitno pismo Speranzi kako bi se od ove odredbe izuzele igračice koje će nastupiti na turniru.

"Primjenom ovakve odluke kaznit ćemo igračicu poput Simone Halep, druge na svijetu i aktualne pobjednice Wimbledona, koja više nikada neće nastupiti na našem turniru. Uvjereni smo kako su zdravstveni protokoli koje je odredio WTA toliko striktni da garantiraju sigurnost i zdravlje ne samo sportaša već i svih zaposlenih na turniru. Uvjeren sam da možemo dati sve potrebne garancije kako sve igračice koje dolaze iz Rumunjske i Bugarske mogu biti izuzete od odlaska u karantenu, a samim time bi morale i odustati od nastupa", napisao je Palma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima WTA, sve igračice će se testirati na koronavirus prije dolaska u Palermo, ponovno po dolasku u Palermo te potom svaka četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo