Povratak nakon 8 godina / Petra Martić ekskluzivno za RTL o povratku u reprezentaciju: 'Moje stanje je bilo takvo da sam mislila da mi je karijera gotova'

Image
Foto: AP Images

Petra Marić se vraća u hrvatsku reprezentaciju, a tim povodom je govorila za RTL o budućim planovima i ciljevima

6.4.2022.
21:36
AP Images
VOYO logo

Trenutačno 60. igračica svijeta, Petra Martić nakon punih osam godina vraća se u hrvatsku reprezentaciju, a posljednjih tjedana njena forma je u uzlaznoj putanji. Nakon dugogodišnjih problema s ozljedama i formom Martić je došla do četvrtfinala Indian Wellesa gdje ju je zaustavila Simona Halep. O svojim problemima u prošlom razdoblju, ciljevima i povratku u izabranu hrvatsku vrstu ekskluzivno je govorila za RTL.

'Sve se posložilo'

"Mislim da sam počela dobro igrati jedan dva turnira prije Indian Wellesa, ali se to nažalost nije pokazalo na rezultatima. Izgubila sam dva tijesna meča, ali se na Indian Wellesu sve spojilo. Dobila sam teške mečeve, na što sam navikla kad sam igrala dobro prije 2 godine. Sve zajedno se posložilo igra i mentalni sklop. Nadam se da će biti još bolje", kazala je Martić nakon čega je prokomentirala rast svoje forme u posljednje vrijeme u periodu u kojem je pobijedila čak i sjajnu Emu Raducanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hoće li moći nastupiti? /

Wimbledon bez Rusa i Bjelorusa?

Image
hoće li moći nastupiti? /

Wimbledon bez Rusa i Bjelorusa?

"Kad osjetiš da se forma diže, automatski više vjeruješ u sebe i onda ti tjesni mečevi odu na tvoju stranu što na primjer nije bio slučaj prošle godine", ustvrdila je Martić pa onda otkrila s kakvim se problemom suočila već u Miamiju.

'Cilj je vratiti se u top 20'

"U Indian Wellesu su me ubili problemi s leđima, nisam znala hoću li nastupiti u Miamiju ili ne. Pokušala sam izaći na teren, ali nije bilo moguće dobiti taj meč s obzirom na sve probleme koje sam imala. Odigrala sam taj meč više kao neki test, vidjeti gdje mi je limit i mogu li to izvući", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dotaknula se i osjetljive teme. Naime, posljednje dvije godine se mučila s ozljedama i formom, a sve se to poklopilo s pandemijom, ali i promjenom trenera.

"Super sam u to vrijeme igrala, ali promjena je bila neminovna, jer sam smatrala da moram neke stvari promijeniti ako želim u top deset. Nažalost u tom periodu je nastupila pandemija, a sve to skupa s promjenom trenera i stila igre jednostavno mi nije išlo na ruku i stvari su krenuli nizbrdo. Sada su mi želje ići prema vrhu. Htjela bi se vratiti tamo gdje sam bila, a to je top 20. Cilj je i više ako je to moguće", konstatirala je Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je i zašto je izbivala čak osam godina iz hrvatske teniske reprezentacije.

'Nakon 8 godina sam mislila, možda dogodine, možda će zdravlje, tijelo, ranking biti bolje. Moje stanje s 25 godina je bilo takvo da sam mislila da mi je karijera gotova a ne samo reprezentacija. Ja sam bila svjesna da je tom odlukom za mene i OI otpada za mene. Definitivno jako teška odluka, ali sam zbog problema morala odlučiti šta su mi prioriteti', rekla je naposljetku Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još ispričala našoj Ivoni Hemen pogledajte u videu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo