NIJE LAKO BITI NA VRHU / Petra Marčinko najbolja u Europi: Troškovi turnira i putovanja 'penju' se do 60.000 eura

Trud se isplatio, 'pod svoje' uzela ju je agencija O2 iz Pariza, koja surađuje sa sestrama Williams

9.12.2019.
20:23
VOYO logo

Ima 14 godina i čak pet naslova iza sebe. Osnovnoškolka PetraMarčinko nova je nada hrvatskog tenisa koja je proteklog vikenda osvojila Zagreb Junior kup. A na svoj 14. rođendan bolji dar nije mogla poželjeti - proglašena je najboljom mladom tenisačicom Europe. Koliko jak udarac ima, provjerili smo na treningu!

Možda ju još niste upoznali, ali ona je nova mladanada hrvatskog tenisa. Petra Marčinko najbolja je tenisačica Europe do 14 godina. Za nagradu je saznala na svoj 14. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super je osjećaj, dosta sam ponosna na tu nagradu. To je baš velika nagrada, tako da sam jako zadovoljna", rekla nam je Petra.

Kao i trener Igor Blažević koji s njom radi već dvije godine. Sve je podredio njoj te iz Đakova preselio u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je lagano, vrlo je ugodno, Petra je veliki radnik i uživa u tome što radi. Tri dana u tjednu treniramo u sedam ujutro, nijednom nije došla spuštenihramena i bez smješka, nijednom u dvije godine", naglasio je Blažević.

A trud se i isplatio. Sve više turnira i putovanja je na rasporedu, troškovi se penju i do 60 tisuća eura na godinu. I baš na vrijeme potpisala je s uglednom agencijom O2 iz Pariza koja surađuje s tenisačima poput Serene i VenusWilliams te francuskih reprezentativaca Nicolasa Mahuta i Pierrea Huga Herberta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je prva u Europi do 14, odigrala je sad 6 ITF turnira do 18 sad će tek napunit 14 godina. Šest turnira je osvojila, četiri finala, nije moglo bit bolje", dodaje Petrin trener.

Često vrhunski sportaši imaju problema sa školom zbog silnih obaveza, posebno u tenisu kad se mnogo putuje po turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Profesori mi pomažu s tim pa nadoknađujem testove, izlaze mi ususret pa mi je dosta lakše", govori Petra i priznaje da zna iskoristiti treninge kao izgovor da ne bi učila.

Ova Zagrepčanka počela se baviti tenisom sa šest godina, a do devete je već bila nacionalnaprvakinja uzrasta do deset godina. Kaže, teniskih uzora nema i ima svoj stil igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više imam sportskog uzora, a to mi je Dražen Petrović. Jako mi se sviđaju Bianca i Osaka, njih mi je najzabavnije gledati."

A mogli bismo jednoga dana gledati i Petru na velikoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj, pa nadam se da ću igrati na WTA Touru, kako će biti, ne znam!"

Za sada će biti dovoljna dvostruka kruna na Zagreb Junior Cupu, a za koju godinu - tko zna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo