OVAJ ČOVJEK STOJI IZA ČILIĆEVOG USPJEHA: / Niz godina brine o njegovoj igri, a sada je pojasnio kako su ostvarili snove

Image
Foto: AFP/ Screenshot HRT

Jedna do osoba zaslužna za ogroman uspjeh Marina Čilića i plasman u finale ovogodišnjeg Wimbledona je i njegov trener Ivan Cinkuš.

15.7.2017.
16:21
AFP/ Screenshot HRT
VOYO logo

U razgovoru za HRT progovorio je među ostalim o stvarima na kojima su radili za treći Grand Slam sezone, ali finalu sa Švicarcem RogeromFedererom.

"Doživio sam lijepo iznenađenje od Marina što je pobjeđivao, sve praktički 3-0 u setovima što mu je omogućilo da svjež uđe u drugi tjedan. Kroz te mečeve je dobio sve više samopouzdanja što je bilo dovoljno za finale", izjavo je Cinkuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela ekipa je zaslužna za uspjeh, neke stvari su se promijenile u igri. Moj odnos s Marinom je jako dobar, kliknuli smo i promijenili neke stvari i rezultat je tu", rekao je Cinkuš, koji posjlednje tri godine surađuje s Čilićem.

Prvo je bio pomoćni trener u vrijeme kada je Goran Ivanišević bio glavni, a sada je jedan od dvojice ravnopravnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s JonasomBjorkmanom radi na napretku igre hrvatskog tenisača, a posebnu su pažnje posvetili taktici za Wimbledon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se na tome da ranije završava poen, dođe na mrežu, to je on prepoznao i tako dobiva lakše poene. Najzadovoljniji sam s jednom dozom taktike u meču koju drži i koja mu donosi rezultat", otkrio je pa se okrenuo nedjeljnom finalu.

"Na US Openu nije dao Rogeru da se razigra, a prošle godine nakon 2-0 dao je trenutak nepažnje i opustio se pa je Federer to okrenuo na svoju stranu. Nadam se da to sutra neće dopustiti", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo