OKRŠAJ VRŠNJAKA: / Ćorić u dramatičnom meču sredio velikog rivala

Image
Foto: AFP

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić, plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju. On je u napetom dvoboju 1.

18.8.2015.
21:02
AFP
VOYO logo

U prvom dvoboju dvojice najtalentiranijih igrača svoje generacije na ATP Touru više je živaca u napetoj završnici imao Ćorić. Nakon što je kod rezultata 4:4 u tie-breaku odlučujućeg seta njegov forhend zastao na vrhu mreže, te time donio prednost od 5:4 Zverevu uz dva servisa, Ćorić je odgovorio s tri uzastopna svoja poena kojima je riješio susret u svoju korist. Prvo je odličnim forhendom vratio mini-break zaostatka, da bi sjajnim reternom natjerao Zvereva da promaši volej i tako osigurao meč-loptu na svoj servis. Iako je na meč-loptu odservirao slabašan drugi servis, Zverev je retern zapucao u mrežu.

Slijedi Wawrinka

Ćorić je bolje i započeo susret oduzevši servis Zverevu već u prvoj igri. Ipak, tu prednost ispustio je u šestoj igri, ali kod rezultata 5:5 uspio je napraviti novi break, a prilikom servisa za prvi set Ćorić se odličnim servisima izvukao iz neugodne situacije nakon što je Zverev stigao do 30:40. Početak drugog seta nije bio dobar za Ćorića koji je izgubio servis na početku, a to je ujedno bio i jedini break u toj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Ćorić je opasno živio u prve dvije igre na svom servisu, a kod 1:1 je spasio i dvije break-lopte, dok je Zverev jurio kroz svoje servis-gemove. Do rezultata 4:4 Zverev je izgubio samo jedan poen na svom servisu, a do 5:5 je imao nestvarni učinak od 86 posto ubačenih prvih servisa (20/23) i 95 posto realizacije nakon ubačenog prvog servisa (19/20). No, kada je drugi put servirao za ostanak u meču, počeli su problemi s ubačajem prvog servisa, a Ćorić je to iskoristio i stigao do prve meč-lopte. Ipak, Zverev je uspio izboriti tie-break, no u samoj je završnici više živaca imao Ćorić koji će u 2. kolu igrati protiv petog nositelja, Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo