NOVAKOVA MAJKA OTKRILA JEZIVE DETALJE: / Đokovića su planirali oteti. Morao je namjerno izgubiti meč i pobjeći iz zemlje

Image
Foto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

'O tome se nije javno govorilo, ali sjećam se tog razdoblja kada su Albanci planirali otmicu Đokovića'

7.5.2020.
8:56
Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Majka najboljeg tenisača svijeta, Novaka Đokovića, Dijana Đoković, po prvi je puta javno progovorila o prijetnjama s kojima se njihova obitelj morala suočiti još davne 2008. godine. Đoković je tada, prema njezinim tvrdnjama, bio na meti Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbija.

"Dobivao je prijetnje Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbije. Tada su nas čuvali pripadnici Scotland Yarda i bilo me strah. Nismo o tome pričali ali to su trenuci kada se zaista bojiš za svoju porodicu. Također, djeca iz susjedstva, narkomani, po priči jedne žene htjeli su mi oteti psa i tražiti za njega otkup", rekla je Dijana Đoković u serijalu Majke šampioni na TV Areni sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir pak tvrdi kako je 2008. godine usred Wimbledona spriječen plan Albanaca koji su planirali otmicu Novaka Đokovića, a vele i kako je s tim bila upoznata britanska obavještajna služba. Đoković je, tvrdi Kurir, zbog te jezive situacije bez otpora izgubio meč drugog kola Wimbledona od Marata Safina jer cilj je bio da što prije napusti Englesku i domogne se sigurnosti svog doma.

Image
Foto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia
Image
Foto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

Serbia's Novak Djokovic reacts after winning the match against Germany's Philipp Kohlschreiber during the Dubai Duty Free Tennis Championships in the United Arab Emirates on February 26, 2020., Image: 501217470, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

'Neka se više ne bavi Kosovom'

"O tome se nije javno govorilo, ali sjećam se tog razdoblja kada su Albanci planirali otmicu Đokovića jer je branio stavove Srbije na Kosovu. On je rodom odatle i sigurno je vrlo osjetljiv kada se negativno priča o tom dijelu naše zemlje. Ne znam detalje, ali sam čuo da je, hvala bogu, otmica spriječena", rekao je to za Kurir teniski stručnjak Radmilo Armenulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput je poslao poruku Đokoviću. "Ja bih savjetovao Novaku da se ne bavi više Kosovom, jer će biti na meti raznih ljudi koji bi ga htjeli uništiti. Njegovo mišljenje se poštuje u svijetu i sve što izgovori prati se pomno. Vidjeli ste i sada koliko je buke bilo kad je pričao na temu cijepljenja", poručio je Armenulić.

Podsjetimo, Đoković je prije 12 godina rekao: "Nemam, niti ću ikad imati razumijevanje za kosovske Albance i njihov potez proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo