CIRKUS U MELBOURNEU /

Ugasili kamere dok je Đoković trenirao, snimali ga onda iz helikoptera: Pogledajte ovo ludilo iza zatvorenih vrata

Image
Foto: Profimedia

U strahu zbog mogućih nereda, domaćini su, naime, isključili televizijski signal s Novakova treninga pa je jedini način da ga vidite kako trenira bio iz helikoptera

11.1.2022.
8:12
Profimedia
VOYO logo

Čitav svijet gleda prema događanjima u Melbourneu, gdje je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković jučer dobio pravnu bitku na Saveznom sudu u Melbourneu. Sudac Anthony Kelly zbog proceduralne je pogreške australske granične policije prilikom ulaska u zemlju srpskog tenisača prošli četvrtak presudio kako se Đokoviću treba vratiti viza i pustiti ga na slobodu.

Image
'SIGURNO ĆU BITI POZITIVAN' /

Kontroverzni tenisač izjavom na Australian Openu uzburkao duhove: 'Ovdje se nitko ne testira'

Image
'SIGURNO ĆU BITI POZITIVAN' /

Kontroverzni tenisač izjavom na Australian Openu uzburkao duhove: 'Ovdje se nitko ne testira'

Đoković trenirao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu večer Đoković je, nakon što je neko vrijeme proveo u odvjetničkom uredu tvrtke koja ga je zastupala, otišao na trening u Rod Laver Areni i potvrdio kako želi nastupiti na Australian Openu, koji starta u ponedjeljak. Trenirao je i u utorak poslijepodne. I to iza zatvorenih vrata i bez signala, javljaju australski mediji...

U strahu zbog mogućih nereda, domaćini su, naime, isključili televizijski signal s Novakova treninga pa je jedini način da ga vidite kako trenira bio iz helikoptera. Bez brige, i on je nadlijetao Novaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ministar imigracije Australije Alex Hawke još uvijek razmatra mogućnost da se Novaku oduzme viza. Iz njegova ureda poručuju kako temeljito proučava cijeli predmet, a portal The Age tvrdi i kako Đokovića čeka nova istraga zbog izjašnjavanja o prethodnim putovanjima dok je ulazio u Australiju. U tijeku je i istraga australskih vlasti zbog sumnje u laganje Novaka Đokovića prilikom ispunjavanja obrasca za ulazak u zemlju.

Čeka se Hawkea

Šanse Novaka Đokovića za obranu naslova Australian Opena u tenisu su (bile) povećane za još najmanje jedan dan, a ministar imigracije Alex Hawke tek treba donijeti odluku hoće li ukinuti vizu broj 1 na svijetu nakon što je dobio sudsku bitku za ostanak u zemlji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saga oko Đokovića protegla se na svoj šesti dan nakon otkrića koja australska federalna vlada ispituje je li Đoković lagao na svom obrascu za prijavu putovanja kada je rekao da nije putovao u prethodnih 14 dana.

Savezni okružni sud u ponedjeljak je naredio, uz suglasnost obiju strana, da se Đokoviću vrati viza jer nije dobio dovoljno vremena da dokaže da ima valjano izuzeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Hawke mogao bi upotrijebiti svoju osobnu moć prema Zakonu o migracijama Australije da ukine Đokovićevu vizu iz razloga javnog zdravlja, ali je njegov ured u utorak poslijepodne potvrdio da ministar još uvijek razmatra to pitanje.

Glasnogovornik gospodina Hawkea istaknuo je: "U skladu s dužnim postupkom, ministar Hawke će temeljito razmotriti to pitanje."

Savezna vlada rigorozna

Savezna vlada inzistira da je bilo ispravno ukinuti Đokovićevu vizu prošlog tjedna na temelju toga da prethodna infekcija COVID-19 u posljednjih šest mjeseci nije valjan razlog za izuzeće zbog necijepljenja. Sud nikada nije donio odluku o tom pitanju jer je savezna vlada priznala da Đokoviću nije osigurala proceduralna pravičnost.

Bivši ministar imigracije Novog Zelanda, Sir Kerry Burke, izjavio je da bi gospodin Hawke trebao ukinuti Đokovićevu vizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo