SPREMA LI SE NOVI SKANDAL? / Novaku Đokoviću prijeti nezapamćeni debakl: Rafael Nadal mu 'vrišti od smijeha'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković nalazi se na popisu za BNP Paribas Open u Kaliforniji, gdje bi se trebao suočio s mjerama o procijepljenosti. Pravila su jasna. Procijepljenost je jedina ulaznica za nastup na turniru. Iznimaka neće biti niti u SAD-u

10.2.2022.
7:29
Profimedia
VOYO logo

Najbolje rangirani tenisač svijeta Novak Đoković nalazi se na popisu za BNP Paribas Open u Kaliforniji, gdje bi se Srbin suočio s mjerama o procijepljenosti, obveznim za nastup na turniru iz Masters serije u Indian Wellsu, javljaju strani mediji.

Sjetimo se Melbournea

Đoković, koji prošlog mjeseca nije bio cijepljen protiv COVID-19, priveden je i na kraju deportiran iz Australije jer nije ispunio stroge zahtjeve te zemlje za cijepljenje. To ga je spriječilo da obrani titulu na Australian Openu prošlog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ušao u Australiju, Đoković je 16. prosinca podnio pozitivan test izdan u Srbiji za izuzeće od vize zbog toga što se nedavno oporavio od virusa. Ali australska vlada mu je otkazala vizu i deportirala ga.

Image
VELIKO IZNENAĐENJE U SRPSKOJ EMISIJI /

Majka Novaka Đokovića otkrila tajnu koju je skrivala više od 30 godina

Image
VELIKO IZNENAĐENJE U SRPSKOJ EMISIJI /

Majka Novaka Đokovića otkrila tajnu koju je skrivala više od 30 godina

Ni ATP ni WTA turneje ne zahtijevaju da se igrači cijepe protiv COVID-19. Međutim, građani koji nisu državljani SAD-a moraju biti u potpunosti cijepljeni da bi putovali u SAD avionom, navodi CDC. Putnici su dužni pokazati negativan rezultat testa na COVID-19 ili dokumentaciju o oporavku od COVID-19 kada putuju u SAD zrakoplovom. Primjenjuju se ograničene iznimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasna pravila

Đoković je peterostruki prvak u Indian Wellsu, gdje nije igrao od 2019. Nije igrao meč od studenog na Davis Cupu u Madridu. Đoković bi trebao igrati turnir u Dubaiju kasnije ovog mjeseca. No, pitanje je kako će završiti situacija oko nastupa na Indian Wellsu. Je, Nole je na ulaznoj listi, no pravila za sve su jasna - moraš biti procijepljen, ako misliš nastupiti na turniru...

Publika koja će pohoditi osobno Indian Wells od 7. do 20. ožujka morat će također pokazati valjani dokaz o potpunom cijepljenju. E sad, postavlja se pitanje što će Novak Đoković napraviti, odnosno kako će Amerikanci postupiti s njegovom vizom. Hoće li si organizatori turnira i vladini organi, dopustiti skandal i u svojoj zemlji, saveznoj državi Kalifornija, kao što je to bio slučaj i u Melbourneu. Ukoliko Novak neće zadovoljavati mjere i pravila, najbolje bi bilo da ga se uopće niti ne pusti u zemlju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava situacija ide u prilog Nadalu

Inače, pobjednici Australian Opena Rafael Nadal i Ash Barty predvode popis prijavljenih koji je objavljen u srijedu.

Trostruki pobjednik Nadal vraća se u pustinju prvi put nakon 2019. i čitava situacija oko Đokovića, procijepljenosti i mjera i za ovaj turnir, ide u prilog osvajaču 21. Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridružuju se Nadalu u muškom ždrijebu finalist Australian Opena Daniil Medvedev, broj 3 Alexander Zverev, br. 4 Stefanos Tsitsipas i branitelj naslova Cameron Norrie.

Najbolje rangirani Barty ove godine već ima dvije titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom ždrijebu pridružile su se braniteljica naslova Paula Badosa, 2. broj Aryna Sabalenka, pobjednica French Opena 2021. Barbora Krejcikova, br. 4 Karolina Pliskova i finalistica Australian Opena Danielle Collins. Tinejdžerke Leylah Fernandez, Emma Raducanu i Coco Gauff vraćaju se za svoj drugi nastup u pustinji.

Preostala mjesta u izvlačenju popunit će pobjednici kvalifikacija i primatelji wild carda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo