Đoković se protivi / Nova drama u svijetu tenisa: Nakon Wimbledonea, možda i Roland Garros suspendira Ruse

Image
Foto: Profimedia

Pojavljuje se mogućnost kako će se istoj politici pridružiti i nadolazeći Grand Slam, Roland Garros koji se igra u Parizu na zemlji.

25.4.2022.
17:30
Profimedia
VOYO logo

Organizatori najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona službeno su potvrdili kako ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup na ovogodišnjem izdanju tog turnira zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Sada se pojavljuje mogućnost kako će se istoj politici pridružiti i nadolazeći Grand Slam, Roland Garros koji se igra u Parizu na zemlji. Istu opciju razmatra i talijanski teniski savez, koji čeka daljnje upute. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuart Fraser, novinar The Timesa, rekao je: "Postoje sugestije da će French Open pasti pod politički pritisak da zabrani igrače iz Rusije i Bjelorusije sada kad su završili predsjednički izbori."

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) April 20, 2022

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković ne podržava odluku...

Trenutni broj jedan na ATP ljestvici, Novak Đoković, izrazio je nezadovoljstvo nakon odluke Wimbledonea. Podsjetimo, Đoković ne uživa u najboljoj sezoni jer mu status cijepljenja otežava natjecanje na mnogim turnirima.

"Politika je generalan termin. Nije dobro kada se politika na višoj razini miješa u naš sport, stojim pri onome što sam rekao - nema potrebe za suspenzijom sportaša, posebno tenisača. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se događa u ratu," zaključio je Nole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo