NOVA ČAROLIJA ŠVICARSKOG GENIJALCA: / Briljantni Roger Federer u novom teniskom klasiku uništio Rafaela Nadala

Image
Foto: AFP

Švicarski teniski genijalac Roger Federer (36) pobjednik je ATP turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju. U finalu je pobijedio velikog rivala i prvog igrača svijeta Rafaela Nadala (31) sa 6-4, 6-3

15.10.2017.
12:15
AFP
VOYO logo

Federer je u nedjelju u potpunosti nadigrao Nadala, nije mu pružio ni najmanju šansu. Dovoljno će reći podatak da je Federer imao ukupno 28 'winnera' u odnosu na samo 12 Nadalovih i 11 neforsiranih pogrešaka u odnosu na 20 španjolskog tenisača.

Pet uzastopnih pobjeda

Osvojio je Švicarac 83 posto poena nakon ubačenog prvog servisa i nije pružio Nadalu nijednu priliku za break u cijelom meču. Prekinuo je ujedno Nadalov niz od 16 turnirskih pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantnom igrom Federer je došao do 27. naslova na turnirima iz Masters serije te ukupno 94. u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Ivanom Lendlom - više trofeja ima samo Jimmy Connors (109). Nadal je, pak, ostao na 75 osvojenih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal i dalje vodi s uvjerljivih 23-15 kada su u pitanju pobjede u međusobnim dvobojima protiv Federera, ali Švicarac je u posljednje vrijeme smanjio zaostatak budući da mu je ovo bio peti uzastopni trijumf protiv španjolskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo