Đoković i Endi Mari u finalu Vimbldona! (FOTO)

Novak pobedio Del Potra sa 3:2, Marej Janoviča sa 3:1 u setovima

5.7.2013.
18:58
VOYO logo

Britanski teniser Endi Mari igraće sa Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona, pošto je večeras u polufinalu pobedio Poljaka Jeržija Janoviča.

Mari je Janoviča pobedio sa 6:7, 6:4, 6:4, 6:3, posle dva sata i 51 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč između britanskog i poljskog tenisera nije bio ni izbliza uzbudljiv kao duel Đoković - Del Potro. Nakon što je izgubio prvi set, Mari je ostatak meča dominirao i na kraju zasluženo pobedio.

Ranije danas, najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Argentinca Huana Martina del Potra sa 3:2 u setovima (7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u prva tri gema servirao prilično sigurno kao i Del Potro. Novak je poveo sa 2:1 ali se onda rezultat lomio sve vreme.

Đoković je u jednom trenutku opet vodio sa 4:3 ali je zbog nekih Novakovih nekarakterističnih grešaka Argentinac izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Đoković je uspeo da povede da bi na kraju i završio set u svoju korist sa 7:5.

Nakon napetog prvog seta, drugi set je počeo malo mirnije naročito u prvih pet gemova. Novak je vodio sa 3:2, ali je šesti gem bio jako dug a Novak je propustio četiri brejk lopte. Del Potro je izjednačio a onda je u sledećem gemu Đoković opet počeo da ređa greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je dovelo do toga da je Del Potro poveo sa 4:3 a Novak je uspeo da osvoji još samo jedan gem i na kraju izgubio set, tako da više na Vimbldonu nema ni jednog tenisera koji nije izgubio set.

Treći set Novak je dočekao spremniji. Poveo je na samom početku i držao vođstvo do 3:2, da bi ga Argentinac ipak stigao. Ipak, Đoković je uspeo da dobije sledeći gem. Argentinac ga je pratio u stopu, pa je tako bilo sve do rezultata 6:5, kada je Novak lako došao do tri brejka i uzeo set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti set je verovatno bio i najuzbudljiviji. Počeo je Noletovim vođstvom od 2:1, a izgledalo je da je Del Potro već umoran od igre. Međutim, on je nakon 4:3 za Đokovića uspeo da izjednači a zatim i da povede. Pri rezultatu 5:4 za Del Potra, Đoković je na svom servisu uspeo da dobije gem i tako izjednači.

Međutim, Del Potro je uspeo da se vrati u igru, izjednači na 6:6 i tako unese totalni preokret u setu, da bi ga na kraju i dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem petom setu, Đoković je poveo ali ga je Argentinac stigao već u sledećem gemu. Igrači su ujednačeno igrali ovaj set, ali je Novak uspeo da se "odlepi" na 5:3 u gemovima. Ipak, Del Potro se nije tako lako predao pa je pri ovom rezultatu uspeo da povede u narednom gemu sa 30:0 ali je Đoković tu prednost anulirao i na kraju izvojevao pobedu i novo finale Vimbldona!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo