Njujork Tajms: Novakova lekcija iz patriotizma

Amerikanci su oduševljeni Noletovim odnosom prema nacionalnom dresu

9.4.2013.
11:48
VOYO logo

List "Njujork tajms" je posvetio dosta pažnje duelu SAD i Srbije u četvtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, a posebno najboljem tenseru planete Novaku Đokoviću, koji je povređen doneo našoj zemlji pobedi i plasman u polufinale tog takmičenja.

Novinar Kristofer Kleri ocenio je Novakov nastup kao "vrhunski patriotski čin" i naglasio da je "srpski teniser rizikovao još veću povredu i gubitak šanse da se bori za titulu na Rolan Garosu zbog jednog poena u Ajdahu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković je potrebniji Dejvis kupu, nego Dejvis kup Đokoviću. On je već osvojio titulu sa Srbijom, podario toj maloj zemlji prvu pobedu 2010. i iskoristio taj trofej kao odskočnu dasku za tri Gren slem titule u 2011. i prvo mesto na ATP listi".

"Ali, očigledno da je prošle sezone osetio da mu nešto nedostaje, pošto je preskočio nastupe u Dejvis kupu zarad individualnih nagrada. Viši cilj može da bude prelepa stvar, pa je Novak stao uz svoje ljude: samo nekoliko sati posle osvajanja Australijen opena uhvatio je kasni i iscrpljujući let za Belgiju, da bi se što bolje spremio za meč prvog kola Dejvis kupa", navodi se u tekstu "Njujork Tajmsa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo