NIŠTA OD VELIKOG PREOKRETA: / Dodig ispustio priliku protiv bivšeg finalista Wimbledona

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira sezone. Bolji od njega je deseti nositelj i finalist ovog turnira iz 2010.

29.6.2016.
14:41
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Meč Dodiga i Berdycha počeo je u utorak, ali je prekinut zbog kiše prvi vodstvu Čeha od 4-1 u četvrtom setu. Nastavak se ipak nije pretovrio u lak posao za češkog tenisača. Dodig je vratio izgubljeni servis, potom je Berdych napravio novi break, da bi se Međugorac i po drugi put vratio iz minusa. Potom je spasio jednu meč-loptu pri zaostatku 3-5, a drugu na svom servisu kod zaostatka 5-6. Izborio je tie-break, ali u njemu ipak nije bio uspješan i Berdych je u konačnici slavio sa 7-6 (5), 5-7, 6-1, 7-6 (2).

Dva dobra seta u utorak

Dodig je u utorak odigrao dva ravnopravna seta protiv Berdycha, u prvom je setu prvi stigao do breaka prednosti, ali je vrlo brzo potom tu prednost izgubio, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break u kojemu je Berdych bio bolji. Drugi set započeo je Dodigovim gubitkom servisa, a Berdych je tu prednost držao sve do vodstva 5-4 kada je servirao za 2-0 u setovima. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre našeg tenisača koji je prvo ostvario break za 5-5, a nakon što je držao servis za 6-5 još je jednom oduzeo servis Čehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj ovih tenisača i druga pobjeda Berdycha koji je bolji bio i 2011. u Chennaiju. Čeh će u 2. kolu igrati protiv njemačkog predstavnika Benjamina Beckera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo