žal za prvim setom / Ništa od četvrtfinala: Pucar nakon pobjede karijere izgubio od Japanca

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osmi igrač svijeta bio je prejak za našeg najboljeg stolnotenisača u osmini finala SP-a

25.4.2019.
15:58
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar nije se uspio probiti u četvrtfinale pojedinačnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje ga je u četvrtak u meču osmine finala pobijedio Japanac Koki Niwa s 4-2 (12:10, 11:5, 5:11, 11:8, 12:10). 

Iako mu nije pošlo za rukom iznenaditi osmog na svjetskog rang-listi, kao što je to učinio dan prije protiv Nijemca Dimitrija Ovtcharova, 23-godišnji hrvatski reprezentativac pružio je vrlo snažan otpor japanskom stolnotenisaču, a možemo samo nagađati kako bi se meč odvijao da je Pucar u prvom gemu iskoristio prednost 10:6 i osvojio prvu dionicu dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

I hrvatske zastave bile su na tribinama u Budimpešti (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Nažalost, Niwa je nizom od šest poena osvojio prvi gem, a potom i poveo 2-0. Pucar se uspio vratiti, smanjiti na 1-2, a u četvrtom, petom i šestom setu vođena je izjednačena borba. Niwa je osvojio dva od ta tri  i iskorištenom trećom meč-loptom osigurao plasman u četvrtfinale, čime je ponovio rezultat ostvaren prije dvije godine u Dusseldorfu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pucar je ulaskom u osminu finala ostvario najbolji pojedinačni rezultat hrvatskih stolnotenisača na svjetskim prvenstvima u posljednjih 18 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo