NISHIKORI NIJE IMAO MILOSTI: / Rafael Nadal ostao bez olimpijskog odličja

Image

Japanski tenisač Kei Nishikori osvojio je brončanu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru nakon što je u borbi za 3. mjesto svladao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 6-7(1), 6-3.

14.8.2016.
22:22
VOYO logo

Mogao je Nishikori i lakše do olimpijske medalje, imao je set u ruci i dva breaka u drugom u kojem je vodio 5-2. Ipak, odlučujući trenutak meča dogodio se u četvrtoj igri trećeg seta kada Nishikori oduzima servis Španjolcu i dolazi u vodstvo 3-1 koje više nije ispuštao iz ruku.

Za svoje prvo olimpijsko odličje Nishikori se borio dva sata i 49 minuta s Nadalom kojeg je pobijedio tek treći put u dvanaestom međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je prvi Japanc koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo