NEZADRŽIVI IVO: / Hrvatski veteran servisima izludio Talijana

Image
Foto: AFP, MANAN VATSYAYANA
Image
Foto: AFP, MANAN VATSYAYANA

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Beču nakon što je u dvoboju 1. kola svladao Talijana Andreasa Seppija sa 7:6 (5), 6:3 u meču koji je trajao sat i 23 minute.

19.10.2015.
20:54
AFP, MANAN VATSYAYANA
VOYO logo

Karlović je do druge pobjede protiv Seppija u njihovom trećem međusobnom dvoboju stigao bez izgubljenog servisa, dok je sam uspio iskoristiti jednu od pet prilika za break. U prvom setu je 36-godišnji Zagrepčanin propustio čak četiri break-lopte i to u tri različita gema, po jednu u prvom i sedmom, te dvije u petom. No, Talijan iz Bolzana je svaki puta u tim trenucima ubacio prvi servis, pa Karlović nije niti imao velikih izgleda realizirati priliku za obrat.

Seppi upropastio jedinu priliku

Svih prvih 11 poena u tie-breaku osvojio je server, a Karlović je tri od svojih šest osvojio pogodivši as, da bi na prvu set-loptu bekhend sliceom izašao na mrežu, a potom odličnim volejom zaključio prvu dionicu igre u svoju korist. Jedinu break-loptu u čitavom dvoboju Seppi je izborio u trećoj igri drugog seta, a iako se igralo na Karlovićev drugi servis, Talijan je poslao 'passing' u mrežu. Taj promašaj je Seppi platio u šestoj igri kada je izgubio servis nakon niza svojih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je dvoboj završio sa 17 asova i visokim postotkom ubačenog prvog servisa od 75 posto, pa ne čudi kako je ukupno izgubio tek 13 poena na svom početnom udarcu. Suparnik u 2. kolu Karloviću će biti bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lennarda Struffa i Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo