finale us opena / Neviđene scene na teniskim terenima - Serena vikala na suca: 'Vi ste običan lopov!'

Image
Foto: AP Images

Japanska tenisačica je u finalu posljednjeg Grand Slama sezone pobijedila Amerikanku Serenu Williams sa 6:2, 6:4

9.9.2018.
10:55
AP Images
VOYO logo

"Recite da ste mi ukrali poen, recite! Ispričajte mi se! Vi ste obični lopov!", vikala je Serena na suca nakon što je ostala bez gema, a u konačnici i meča, odnosno naslova. 

Neviđenim scenama s teniskog terena tijekom finala US Opena u New Yorku prethodila je sučeva odluka da ju opomene zbog 'coachinga', odnosno savjetovanja s trenerom. Bilo je to u drugom gemu kada je Serena vodila 1:0. Serenin je trener nešto pokazivao i držao uzdignute palčeve što je suda protumačio kao tajne znakove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon upozorenja Amerikanka je napravila dvostruku pogrešku na break loptu te od bijesa razbila reket. Na to je dobila još jednu opomenu te joj je oduzet poen. Bijesna Serena potom je krenula na suca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Borim se za žensku ravnopravnost. Nastavit ću se boriti da imam jednaka prava. Ni Cornet nije zaslužila kaznu kada je skinula majicu. Ovo je nevjerojatno" poručila je Amerikanka.

Trener Patrick Mouratoglou priznao je da je sudac bio u pravu kada je rekao da je davao signale svojoj tenisačic. No, kaže, problem je u tome što Serena to nije vidjela jer uopće nije gledala prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo radio ono što radi svaki trener u svakom susretu. I Osakin trener je radio istu stvar. Vrijeme je da prekinemo s tim licemjerjem. Isti je sudac sudio nekoliko Nadalovih finala i njegov ujak Toni to radi nakon svakog poena i nikad nije dobio upozorenje" izjavio je Patrick Mouratoglou za ESPN.

Naomi Osaka je pobijedila. Japanska tenisačica je u finalu posljednjeg Grand Slama sezone pobijedila Amerikanku Serenu Williams sa 6:2, 6:4. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo