IZ HRVATSKE S LJUBAVLJU / Kultni hrvatski teniski turnir po prvi put u povijesti imao sasvim posebno finale: 'Ovo je i posebno mjesto'

Image
Foto: PIXSELL / Jurica Galoić

Cijeli je vikend vladala odlična atmosfera

1.8.2022.
8:45
PIXSELL / Jurica Galoić
VOYO logo

Naš jedini turnir na ATP Touru došao je svome kraju. Hrvatski tenisači nisu ostvarili značajan rezultat, ali smo imali prvi put u povijesti Finale Umaga s oba igrača u TOP 10. Talijan Jannik Sinner je pobijedio Carlosa Alcaraza s rezultatom 6-7(5), 6-1, 6-1.

Image
POMALO OČEKIVANO /

Imamo i prvog finalista u Umagu: Fantastični Alcaraz je uz malo poteškoća svladao Talijana

Image
POMALO OČEKIVANO /

Imamo i prvog finalista u Umagu: Fantastični Alcaraz je uz malo poteškoća svladao Talijana

Talijani su subotnjoj pobjedi u finalu parova dodali i naslov u pojedinačnoj konkurenciji. Cijeli vikend je vladala odlična atmosfera, u meču parova su Bolelli i Fognini pobijedili Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliövaara 5:7, 7:6 (6), 10:7 spasivši pritom čak osam meč-lopti. Evo kako su cijeli turnir i finale komentirali akteri u pojedinačnoj konkurenciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je za mene bila teška godina, u nekim mečevima nisam imao sreće. Zato sam jako sretan da sam došao do ovog naslova u Umagu, mog prvog naslova na zemljanoj podlozi i prvog s mojim novim stručnim timom. Zato ovaj naslov posvećujem svim ljudima koji su uvijek uz mene", rekao je pobjednik Umaga.

Sinneru prvi naslov na zemlji

Najveća nada svjetskog tenisa je skupio samo dva gema u zadnja dva seta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam prilike koje nisam iskoristio. Naravno, protiv igrača kao što je Jannik, teško je pobijediti, ako ne iskoristiš prilike. Nakon prvog seta je i počeo bolje reternirati. Nisam mogao naći pravi servis. Počeo je i igrati bolje. Nisam našao način kako igrati protiv njega. Počeo sam puno promašivati, a nije mi bilo jasno zašto", rekao je pomalo utučeni Carlos Alcaraz i nastavio:

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

"Kao što sam rekao, volim ovdje igrati. Odlično je mjesto, odlični su ljudi, iako su više navijali za Jannika", rekao je Španjolac uz osmjeh. "Ako je termin dobar, vratit ću se. No, godina dana je dugo razdoblje. Bit ćemo pametniji kad budemo znali raspored za sljedeću godinu", rekao je od ovog tjedna četvrti igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teniski fanatici sigurno ne bi imali ništa protiv da se ovakvo finale u Umagu ponovi i sljedeće godine : "Kad negdje osvojiš naslov, onda je to posebno mjesto. Vidjet ćemo. Ovo mi je prvi naslov na zemlji, sviđaju mi se uvjeti. Jedini je problem što je teško igrati ovdje i biti spreman za Kanadu. Volio bih se vratiti, ali moramo vidjeti", zaključio je Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo