ISKREN, KAO I UVIJEK / Najbolji hrvatski tenisač o ozljedi za RTL: 'Utjeha mi je što u Wimbledonu nikad nisam igrao dobro'

'Trenutačno mi je stvarno puno bolje, planiramo da ću kroz par dana početi igrati tenis'

2.7.2019.
19:52
VOYO logo

Dok su oči teniskog svijeta uperene prema Londonu gdje se igra Wimbledon, Borna Ćorić morao se prisilno vratiti u Zagreb zbog ozljede. Trenutačno je na terapijama u utrci s vremenom kako bi bio spreman za Umag. Prije manje od mjesec dana postao je najbolji hrvatski tenisač, ali nije potpuno sretan. Za RTL kaže - drago mi je zbog mene, ali žao zbog Marina Čilića.

Ozljeda leđa stavila je Bornu Ćorića na prisilno mirovanje. Iako je mislio da će do prestižne londonske trave biti spreman, morao se povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno mi je stvarno puno bolje, planiramo da ću kroz par dana početi igrati tenis, već sam počeo raditi nešto malo na kondiciji, tako da to je to", kazao nam je Borna i otkrio koliko mu je zapravo teško kad mora reći "Wimbledon, ne dolazim":

"Sigurno da je bilo jako teško. Neka utjeha u svemu je bila to što na Wimbledonu nikada nisam igrao dobro, pa ajmo reći, možda je za pretpostaviti da ne bih napravio neki veliki rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku stvar napravio je zato u prvoj polovici godine. Prvi put u karijeri, on je najbolji hrvatski reket.

"Bilo mi je stvarno jako jako drago kad sam došao do tog uspjeha, otkad sam bio dijete sam sanjao o tome, isto kao i da osvojim Davis Cup."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali opet, titula je to koja mu ostavlja gorak okus, i to zbog Marina Čilića.

"Nisam osvojio Wimbledon, nisam osvojio French Open, pa da mogu reći stvarno sam to zaslužio, nego više sam ja nekako barem pod dojmom da Marin nema super sezonu. Sigurno su ga mučile ozljede, ja mislim. Nadam se da ćemo se u budućnosti opet boriti tko je najbolji, ali na jednoj malo višoj razini, recimo između pet i šest, to bi bilo super."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu, daleko ispred svih, i dalje je Novak Đoković, sada jači za trenerske savjete Gorana Ivaniševića.

"Sigurno mu može pomoći. Mislim, Novaku ne treba puno. Treba mu savjet-dva da još napravi stepenicu više, ako je to uopće moguće", govori Ćorić i otkriva ciljeve do kraja godine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nekih prevelikih ciljeva, bio je prošle godine top10 i London da igram. To je ponovno neki bazični cilj, s obzirom da sam prošle godine završio 12. ili 13., nisam siguran. To je bio cilj, ali opet kažem, cilj je ostat zdrav."

Zdrav bi trebao biti za nekoliko dana pa onda slijedi najdraži turnir, onaj u Umagu. Samo da se ozljede ne vrate i Ćorić kreće po mjesto među deset najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo