NADAL OSTAO BEZ JEDINOG VELIKOG TROFEJA KOJI NIKAD NIJE OSVOJIO: / Evo tko će na kraju igrati u završnici finalnog Mastersa

Image
Foto: Profimedia

Tsitsipas je pobjednik skupine i u polufinalu će igrati protiv Federera

15.11.2019.
23:04
Profimedia
VOYO logo

Nakon Austrijanca Dominica Thiema i Švicarca Rogera Federera u skupini "Borg" plasman u polufinale završnog teniskog turnira sezone u Londonu u skupini "Agassi" izborili su Grk Stefanos Tsitsipas i Nijemac Alexander Zverev, dok je prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal ispao.

U posljednjem susretu skupine "Agassi" Zverev je pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 6-4, 7-6 (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg meča bilo je jasno kako Zverevu treba pobjeda za polufinale, dok je Medvedev, koji nije imao izgleda za ulazak u polufinale, "igrao" za Nadala. Naime, svojom pobjedom gurnuo bi Nadala u polufinale i to kao pobjednika skupine. I prije ovog meča ulazak među četiri najbolja tenisača osigurao je Tsitsipas, ali nije bilo poznato s koje će pozicije u polufinale.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Stefanos Tsitsipas of Greece during the Nitto ATP Finals at the O2 Arena, London 11/11/2019., Nitto ATP Finals, Tennis - 11 Nov 2019, Image: 482263516, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Martin Cole/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tko će na koga?

Sada više nema nikakvih dvojbi. Tsitsipas je pobjednik skupine i u polufinalu će igrati protiv Federera, dok će u drugom susretu snage odmjeriti Thiem i Zverev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu 3. kola skupine "Agassi" Nadal je pobijedio Tsitsipasa sa 6-7 (4), 6-4, 7-5, ali na koncu mu to nije bilo dovoljno za prolaz. Nadala može utješiti što će na koncu godine i dalje biti na svjetskom broju jedan, iako bi mu ovaj turnir upotpunio kolekciju, jer do sada ga još nije osvojio. No bit će možda još prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo