MUČNE SCENE IZ AUSTRALIJE OBILAZE SVIJET: / Dogodilo se ono na što se godinama upozorava, ima li to smisla?

Image
Foto: AFP

Tenisači i tenisačice se već godinama žale da igraju u nehumanim uvjetima na prvom Grand Slam turniru sezone

14.1.2019.
17:43
AFP
VOYO logo

Njemačka tenisačica Andrea Petkovic bila je primorana predati svoj meč 1. kola Australian Opena nakon što je kolabirala u meču u kojoj joj je suparnica bila Rumunjka Irina-Camelia Begu. Petkovic je u trenucima predaje imala rezultatsku prednost u odnosu na suparnicu, ali ne i dovoljno snage da po velikoj vrućini nastaviti susret.

Imala dopuštenje liječnika

Pala je Petkovic na koljena, potom se i oslonila na ruke i pokušavala doći do zraka prije no što je legla i čekala da joj se ukaže pomoć. Posrnula je u novom pokušaju da ustane, a nakon što je konačno uspjela stati na noge imala je snage tek toliko da sjedne na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irina-Camelia Begu igrat će u 2. kolu Australian Opena, potvrđeno je nakon što je dezorijentirana i dehidrirana Petkovic predala meč.

Nije jedina

Kazala je njemačka tenisačica nakon susreta da je tjedan dana ranije bila bolesna, da je njeno posrtanje bilo povezano s vrućinom te da se osjećala slabo. Imala je dopuštenje liječnika za nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na iste probleme požalila se i engleska tenisačica Heather Watson koju je s 6-1, 6-2 svladala Petra Martić.

Tenisači i tenisačice se već godinama žale da igraju u nehumanim uvjetima na prvom Grand Slam turniru sezone. Pritom neki i optužuju organizatore za nebrigu i upozoravaju da bi se moglo dogoditi i ono što baš nitko ne priželjkuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo