Hrvatica napravila senzaciju dana u Wimbledonu!

Mirjana Lučić napravila je senzaciju dana u Wimbledonu. U susretu 2. kola bila je bolja sa 6:4,6:3 od Francuskinje Marion Bartoli.

28.6.2012.
18:39
VOYO logo

Mirjana Lučić je za 98 minuta pobijedila devetu nositeljicu Marion Bartoli sa 6:4,6:3, a bila je to već peta ovogodišnja vimbldonska pobjeda za Lučić. Nakon tri uspješno odrađena kvalifikacijska kola, Lučić je prije Bartoli pobijedila i Ruskinju Panovu u tri seta.

Lučić je meč otvorila s 4:1 i nije ju poremetilo što se Bartoli vratila do 4:4. Osvojila je hrvatska tenisačica potom dva gema zaredom, te je time dobila prvi set. U drugom je, odmah na startu, Lučić spasila četiri break-prilike (ukupno je Bartoli iskoristila samo jednu od sedam u meču), te se nakon toga vodila velika borba u svakom gemu, sve do 3-2. Tada je Lučić došla do novog breaka kojeg nije ispuštala do kraja, čime je proslavila veliku pobjedu protiv igračice iz kruga Top 10 na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova joj je suparnica Talijanka Roberta Vinci, 21. nositeljica, koja je svladala Novozelanđanku Marinu Erakovic istim rezultatom kao Lučić, 6:4, 6:3. Taj je meč na rasporedu u subotu.

U ogledu s Čilićem, Kubot je samo u prvom setu pružio značajniji otpor, pa je Marin tu dionicu riješio tek u tie-breaku, a zatim su naredna dva seta ponudila dominaciju Hrvata koji je s tri breaka u drugom, te dva u trećem setu lako završio posao. Činjenica da je treći set trajao dvostruko kraće od prvog dovoljno govori o zbivanjima na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva ispadanja u 1. kolu za redom, 16. nositelj ovogodišnjeg Wimbledona konačno je napravio iskorak prema boljem rezultatu u All England Clubu. Poslije osvajanje Queen'sa ovo je sedma uzastopna pobjeda Čilića na travi, a do sada je najveći uspjeh na Wimbledonu 4. kolo iz 2008. godine.

U 3. kolu Marina očekuje znatno zahtjevniji suparnik. Biti će to bolji iz ogleda 21. nositelja Kanađanina crnogorskih korjena Milosa Raonica i Amerikanca Sama Querreya. Protiv obojice do sada ima isključivo pobjede, jednom je dobio Raonica i dva puta Querreya. U 2. kolu Wimbledona domaća uzdanica i 4. nositelj Andy Murray više od tri sata lomio je otpor Ive Karlovića i na koncu slavio sa 7:5,6:7(5),6:2,7:6(4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično je hrvatski Davis Cup reprezentativac otvorio dvoboj oduzevši servis već u prvom gemu, no odmah je u narednom izgubio vlastiti početni udraca i vratio Murraya u meč. Ključnim se u prvoj dionici pokazao 12. gem u kojem je na break i set-loptu, Karlović napravio dvostruku pogrešku.

U drugom setu obojica su držala servise do 13. igre u kojoj je "div sa šalate" odigrao nekoliko sjajnih poteza i vratio rezultat u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je pad u Karlovićevoj igri u trećem setu kojeg Britanac s dva oduzeta servisa lako dobija sa 6-2, a ponovo je u četvrtom viđen odličan tenis i velika borba do zadnjeg poena.

Kod rezultata 2:2 u tie-breaku linijska sutkinja je po 4. puta u susretu dosudila prijestup kod servisa hrvatskom tenisaču koji potom gubi poen na svom početnom udarcu. Međutim, Karlović nemavši više što kalkulirati, agresivno napada Murraya u narednim poenima i kod 3:3 vraća mini-break. Odlučujući je potom bio novi oduzeti servis Murraya za 5:4, a Karlović je u želji za novim poravnanjem s dvije pogreške pripomogao Britancu da dođe do 7:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo četvrti sraz Murraya i Karlovića i četvrta pobjeda britanskog tenisača koji će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz meča Cipranina Marcosa Baghdatisa i Bugara Grigora Dimitrova.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo