na najvećoj pozornici / Miloš Raonić svladao velikog Federera i izborio prvi Grand Slam finale u karijeri

Image
Foto: AP Images

Raonić će u nedjelju, u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Britanac Andy Murray i Čeh Tomaš Berdych

8.7.2016.
17:58
AP Images
VOYO logo

Kanađanin Miloš Raonić postao je prvi tenisač koji je u polufinalu Wimbledona uspio pobijediti Švicarca Rogera Federera svladavši ga u petak sa 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3 nakon tri sata i 24 minute borbe, čime je izborio mjesto u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima. 

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede, ali prve na Grand Slam turnirima. Kanađanin crnogorskih korijena uzvratio je Federeru za polufinalni poraz u Wimbledonu 2014., kad je Kanađanin debitirao u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federeru je ovo bilo 11. polufinale u All England Clubu, a u dosadašnjih 10 je imao perfektan učinak. Kad je došao do vodstva 2-1 u setovima, činilo se da će i 11. put otići do finala, ali je izgubio servis u 12. gemu četvrtog seta nakon što je propustio 40-0 i još jednu prednost.

Švicarac je do kraja meča ostao bez prilike za ?break', a izgubljeni servis za 1-3 u petom setu odveo je Federera u poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raonić će u nedjelju, u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Britanac Andy Murray i Čeh Tomaš Berdych.

Tenisači - polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloš Raonić (Kan/6) - Roger Federer (Švi/3) 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo