MILI MOJ / Prva sportska priča Hrvatske otkriva dramu u Wimbeldonu: 'Otrovao sam se hranom prije četvrtfinala'

Image
Foto: Profimedia

'Bila je to prekretnica za polufinale i finale. Jednom na turniru trebaš baš preživjeti, a to je bilo tada. Ponosan sam na trijumf'

10.7.2022.
20:30
Profimedia
VOYO logo

Mladi hrvatski tenisač Mili Poljičak, koji će za tri dana napuniti 18 godina, novi je pobjednik juniorskog Wimbledona. U današnjem finalnom susretu mladi Splićanin i treći nositelj turnira svladao je Amerikanca Michaela Zhenga 7-6(2), 7-6(3).

Image
NAKLON DO PODA /

Senzacionalni Mili Poljičak osvojio Wimbledon: Vratio je 'dite materi', trofej u Split i upisao se u povijest

Image
NAKLON DO PODA /

Senzacionalni Mili Poljičak osvojio Wimbledon: Vratio je 'dite materi', trofej u Split i upisao se u povijest

Poljičak je time postao treći hrvatski tenisač u povijesti s naslovom pobjednika nekog juniorskog Grand Slam turnira. Ranije je to uspjelo Marinu Čiliću, 2005. u Roland Garrosu te Borni Ćoriću 2013. na US Openu. Hrvatske tenisačice, pak, imaju šest trijumfa u juniorskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Velika je čast igrati finale Wimbeldona'

Mili Poljičak zahvalio se svima i naglasio kako je ovo za njega bio neopisiv osjećaj...

"Velika je čast igrati finale Wimbeldona, znao sam da će to biti jedan izniman meč za mene. Osjećao sam se ugodno od prvog trenutka, nisam osjećao nikakav pritisak, jako sam smiren lik inače i mislim da mi je to jako pomoglo. Izašao sam na teren i rekao što bude, bit će. Na kraju je ispalo dobro... Mislim da sam prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbeldon, jako sam sretan zbog toga.", kazao je Mili Poljičak i otkrio da je imao zdravstvene probleme ranije tijekom turnira i da je u četvrtfinalu proživio dramu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dao je sve od sebe i nakon osvajanja parova u Roland Garrosu uzeo je još jednu Grand Slam titulu.

"Nije mi bilo dobro nikako, imao sam probleme sa želucem, vjerojatno sam se otrovao hranom i prije četvrtfinala nisam bio siguran hoću li nastupiti, ali dao sam sve što sam mogao i pobijedio u tom meču. Bila je to prekretnica za polufinale i finale. Jednom na turniru trebaš baš preživjeti, a to je bilo tada. Ponosan sam na trijumf", rekao je novi pobjednik Wimbeldona u juniorskoj konkurenciji, prenose strani mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako je Mili Poljičak uoči finala trenirao s Novakom Đokovićem. Mili je Noletu glumio Nicka Kyrgiosa. Eto, očito su oboje izvukli pozitivno iz toga, oboje su očito imali koristi od teniskog "sparinga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo