BRAVO, MILI /

Poljičak osvojio drugi naslov zaredom, čeka ga plasman karijere

Image
Foto: Profimedia

Doći će do 409. poziicije na ATP ljestvici

25.8.2024.
13:47
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski 20-godišnji tenisač Mili Poljičak (ATP - 477.) drugi tjedan zaredom osvojio je naslov na ITF M25 turniru u Mariboru na zemljanoj podlozi, gdje je u nedjelju svladao 22-godišnjeg Ukrajinca Oleksandra Ovčarenka (ATP - 473.) sa 7-5, 7-6 (6).

Image
KOBNE GREŠKE /

Ćorić propustio dvije meč lopte pa ispao s turnira

Image
KOBNE GREŠKE /

Ćorić propustio dvije meč lopte pa ispao s turnira

Prije tjedan dana, Poljičak je u istom mjestu, na turniru iste kategorije u finalu bio bolji od slovenskog predstavnika Filipa Jeffa Planinšeka (6-4, 6-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovčarenko je bio značajno teži suparnik za Splićanina, što pokazuje i rezultat današnjeg finala. Poljičak je u početkom prvog seta dvaput ispuštao prednost 'breaka' (2-0, 3-1), da bi kod 5-5 spasio tri 'break'-lopte. U sljedećem gemu je došao do set-lopte na servis Ukrajinca i pretvorio ju u osvajanje prve dionice meča.

Poljičak je odlično započeo drugi set i poveo 3-0. Bez ikakvih poteškoća je održavao stečenu prednost do 5-2. Suočen s porazom, Ukrajinac se potpunuo opustio i počeo pogađati iz svih pozicija, što mu je donijelo niz od četiri gema i servis za osvajanje drugog seta. Poljičak je tada prekinuo suparnikovu seriju i odveo set u 'tie-break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveo je Splićanin 4-2 pa izgubio tri sljedeća poena. Ukrajinac je kod 6-5 imao set-loptu, ali je ostao bez realizacije. Poljičak je potom došao do prve meč-lopte i nakon promašaja Ovčarenka mogao početi proslavljati svoj peti ITF naslov u karijeri te četvrti osvojen ove godine.

Na novoj ATP ljestvici bit će mu pribrojano 25 bodova koje je osvojio prošli tjedan, a danas zarađeni bodovi će mu se računati na ljestvici koja će biti objavljena nakon US Opena. U ponedjeljak će Poljičak skočiti za 67 mjesta i doći do 409. pozicije na pojedinačnoj ATP ljestvici, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Nakon US Opena, kad mu pribroje danas osvojenih 25 bodova, Poljičak će po prvi put biti rangiran među 400 najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo