Baš pred Roland Garros / Mektić i Pavić spasili meč loptu i došli do titule nakon devet mjeseci

Image
Foto: AP Images

U 15. zajedničkom finalu Mektić i Pavić su se konačno ponovno vratili u krug pobjednika, baš uoči Roland Garrosa na kojem prošle godine nisu mogli nastupiti zbog pozitivnog rezultata na testiranju na koronavirus

15.5.2022.
17:52
AP Images
VOYO logo

Nikola Mektić i Mate Pavić nakon devet mjeseci čekanja osvojili su deseti zajednički trofej i obranili naslov pobjednika ATP Masters 1000 turnira u Rimu, gdje su u nedjeljnom finalu svladali Amerikanca Johna Isnera i Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-2, 6-7 (6), 12-10 spasivši meč-loptu u odlučujućem tie-breaku.

Bilo je to treće finale za zagrebačko-splitsku kombinaciju u 2022., koje se pokazalo sretnim nakon poraza u mečevima za naslov na turnirima u Dubaiju i Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Povratak pobjedama /

Najbolji hrvatski teniski par ponovno pobijedio: Mektić i Pavić u četvrtfinalu!

Image
Povratak pobjedama /

Najbolji hrvatski teniski par ponovno pobijedio: Mektić i Pavić u četvrtfinalu!

Mektić i Pavić su projurili prvim setom iskoristivši obje prilike za oduzimanje servisa. U drugom setu su oba para sigurno držala servise do 11. gema, kad je hrvatska kombinacija došla do prilike za 'break', ali je ona ostala neiskorištena, baš kao i set-lopta za američko-argentinski par u sljedećem gemu.

Vratili se u formu pred Roland Garros

U tie-breaku su Mektić i Pavić poveli sa 5-2, ali su se Isner i Schwartzman vratiti do 5-5. Kod 6-5 su Mektić i Pavić imali meč-loptu, ali je Argentinac bio neprobojan u izmjeni. Na 6-6 je spojio još dva sjajna poena, jedan pasing i jedan retern na Mektićev servis, te tako odveo meč do odlučujućeg, produženog tie-breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu se igralo na refule, a prvi su do meč-lopte, kod 9-8, došli Mektić i Pavić. No, Isner je odgovorio asom, nakon čega je uslijedio još jedan poen za američko-argentinsku kombinaciju koji joj je donio meč-loptu. Schwartzman je na Mektićev drugi servis potegnuo forhend retern, ali je promašio teren za nekoliko centimetara za 10-10. Nikola je za treću meč-loptu odservirao as, a potom su olimpijski i wimbledonski pobjednici dočekali pogrešku Johna Isnera u izmjeni za konačno slavlje i veliko olakšanje.

U 15. zajedničkom finalu Mektić i Pavić su se konačno ponovno vratili u krug pobjednika, baš uoči Roland Garrosa na kojem prošle godine nisu mogli nastupiti zbog pozitivnog rezultata na testiranju na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo