MEČ PREPUN PREOKRETA: / Tenisko ludilo trajalo je tri sata i sedam minuta

Image
Foto: Profimedia

U nedjelju će Basilašvili pokušati postati prvi tenisač nakon Rogera Federera (2004.-05.) koji će obraniti naslov u Hamburgu

27.7.2019.
17:49
Profimedia
VOYO logo

Samo jedna pobjeda dijeli Gruzijca Nikoloza Basilašvilija (ATP - 16.) od obrane naslova na ATP turniru serije 500 u Hamburgu, gdje je u subotnjem polufinalu protiv Nijemca Alexandera Zvereva (ATP - 5.) spasio dvije meč-lopte i nadoknadio zaostatak od 2-5 u odlučujućem 'tie-breaku' za pobjedu 6-4, 4-6, 7-6 (5).

Image
ALBER RAMOS PRVI FINALIST: /

Bit će mu to sedmi nastup u ATP finalu

Image
ALBER RAMOS PRVI FINALIST: /

Bit će mu to sedmi nastup u ATP finalu

Gruzijac prvo propustio prednost 6-4, 3-1

U meču prepunom preokreta, koji je trajao tri sata i sedam minuta, Gruzijac je prvo propustio prednost 6-4, 3-1, potom je vodio i 3-0 u odlučujućem setu, da bi Zverev nizom od pet gemova stigao do dvije meč-lopte. Basilašvili se izvukao na servisu, a onda novim 'breakom' kreirao još jedan zaplet. Kad je Zverev poveo 5-2 u odlučujućem gemu, činilo se da će najbolji njemački tenisač stići do prvog finala u Hamburgu, ali je Gruzijac nanizao pet poena i drugu godinu zaredom izborio mjesto u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federerovim stopama?

U nedjelju će Basilašvili pokušati postati prvi tenisač nakon Rogera Federera (2004.-05.) koji će obraniti naslov u Hamburgu, a suparnik u finalu bit će mu bolji iz dvoboja Rusa Andreja Rubljova (ATP - 78.) i Španjolca Pabla Carreno-Buste (ATP - 59.).

Basilašviliju će to biti peto ATP finale u karijeri, a tražit će put prema svom trećem naslovu, prvom u ovoj godini. Osim u Hamburgu, prošle je godine osvojio i naslov u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Hamburg - polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikoloz Basilašvili (Gru/4) - Alexander Zverev (Njem/4) 6-4, 4-6, 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo